Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI ÖN SEÇİM İSTİYOR

28 Ocak 2015 - 11:30

Genel seçimlere yaklaşık 4,5 ay kadar var. Şuana kadar birkaç kişinin dışında aday adaylık açıklaması yapmadı, Önümüzdeki ayda bu sayı bir hayli fazlalaşacaktır.
Lakin aday adayları genel merkezden ön seçim istiyor hepsinde bir korku var ya aday adaylığımı açıklarsam genel merkez hep kontenjan aday gösterirse diye neden çünkü bu seçim sürecinde bir hayli masraf yapacaklar o yüzdendir ki eğer ön seçim yapılmayacaksa boşa kürek sallamayalım diye.
CHP genel merkezi tüzük değişikliği yaparak aday adayı başvurularına göre her il ve ilçede ön seçim yapılacak diye belirtiyor.
Geçen gün bir gurup partili imza toplayarak genel merkezin kontenjan aday göstermede yüzde 5’i geçmemesini isteyen partililer bu konuda duyarlı davranmalarını istiyor.
Ak parti kulislerinde ise hiç ön seçim yapılsın yapılmasın kimsenin aklına gelmiyor.
Sürpriz aday olabilir.
CHP genel sekreteri İstanbul milletvekili Gürsel Tekin İzmir’den aday gösterileceği kulislerde konuşuluyor malum Gürsel Tekin İzmir koordinatörlüğünü de yapıyor ancak bu sıralar İzmir’e çok sık gidip geliyor.
CHP’den istifa eden Birgül Ayman Güler şuanda bağımsız İzmir milletvekili ancak genel seçimlerde Anadolu Partisinden aday olması kulislerde konuşuluyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum