Reklam
Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

İzmir Siyasetinde Kongre ve Adaylar

11 Şubat 2020 - 22:53 - Güncelleme: 11 Şubat 2020 - 23:58

Merhaba sayın okuyucular malumunuz siyasi partilerde kongreler başladı. İlk kongre CHP’deydi ve eksisi artısı ile kongre sona erdi. Kongrede yaşanan süreçte ilk olarak sunu söylemek istiyorum. Mevcut başkan Deniz Yücel 611 oyun 258'ini alarak İl Başkanı seçildi. Bence burada soru işaretleri var yarısından fazlası oy vermedi. İstanbul’da ise Canan Kaftancıoğlu 571 oyun 510’u alarak başkan seçildi. Demekki İstanbul delegelerinin başkanlarına sevgisi ve güveni tamdı. Bu durum soru işaretleri oluşturyor.



Kurultay delege listesi tablosuna gençlik ve kadın kotasına uyulmadığı gerekçesiyle yapılan itiraz Konak İlçe Seçim Kurulu tarafından yerinde bulundu. Buna göre İzmir eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, Kınık İlçe Başkanı İsmail Yıldız, Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis ve Gürbüz Bal gençlik kotasına takılarak kurultay delegesi olamadı. Yerlerine ise Burcu Ersen, genç kotasından ise Çağla Karaca, Sadık Yıldız, Nevzat Efe, Haydar İnanır ve Berfin Deniz kurultay delegesi oldu.



Gelelim Ak Parti’ye Ak Parti’de ise 22 Şubat itibari ile ilçe kongreleri başlayacak. Ve birçok ilçede değişim gerçekleşecek.



Tahminime göre Bayraklı, Buca, Çiğli, Kemalpaşa, Torbalı, Ödemiş, Foça, Bornova, Karabağlar'da değişim olacak.



Buca,Kemalpaşa,Torbalı ilçe başkanları sosyal medya üzerinden aday olmadıklarını açıkladılar.Geriye kalan ilçelerde henüz ses çıkmadı ve şuan mevcut ilçe başkanları yeni gelen adayları destekleme kararı alacaklar.



Bayraklı’da ise en çok ismi geçen aday Murat Aksakal, Adem Çomaklı yine olma ihtimali olarak düşünürsek Latif Aydemir



Karabağlar'da Erol Sevgican, Mehmet Karataş, Bünyamin Demir



Kemalpaşa'da Bilal Aksakal veya Bülent Aksakal



Çiğli’de Sedat Karatekin aday olmaz ise iddialı isim olarak şuan teşkilat başkanı olan Oktay Özdemir



İYİ Parti ise Martta yapılacak kongrede İl başkanlığı için bir kadın aday var şuanda. o isim İl yönetim kurulu üyesi Ebru Candaş Güleç bu hafta adaylığını açıklayacak. Mevcut başkan Hüsmen Kırkpınar aday olacak mı göreve devam edecek mi henüz bilinmiyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum