Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARŞIYAKA VE ÇİĞLİ’Yİ UNUTTU

12 Eylül 2014 - 09:25

Günlerdir İzmir gündemini hayli meşgul eden ESHOT ulaşım sitemi.İzmir halkının hoşuna gitmemişti bu uygulamayı beğenmeyen vatandaşlar adeta isyan ediyordu.Daha önceden bu konu ile yazı yazmıştım Mağlum pazartesi okullar açılacak ulaşım haliyle daha da yoğun hale gelecek.Dün düzenleme ile açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 145 yeni otobüsü daha sisteme sokacaklarını açıkladı.Ayrıca Buca bölgesine de Ekspres hat diye yeni düzenlemeler getirdi.
KARŞIYAKA VE ÇİĞLİ UNUTULDU
Lakin Buca’da öğrenciler belki yeni düzenleme ile rahatlayacak ama ya Karşıyaka ve Çiğli’de vatandaş ne yapsın ayrıca Çiğli’de de Katip Çelebi Üniversitesi ve Gediz Üniversitesi var buradaki öğrenciler üvey evlat mı diye söylemek istiyorum.
Haber yayınlandıktan sonra sosyal medyada da hayli şikayetler yağdı yazılan yorumlarda “Bizleri neden unuttu acaba  belediye” diyen Çiğlide yaşan Üniversite öğrencileri bir anlam veremedik doğrusu dediler.
ESHOT’tan gelen açıklama şöyle;
Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü'nde eğitim gören öğrencilerin mağdur olmaması için Bornova-Buca arasında yeni bir hat açacak. Bornova Metro Aktarma ile Tınaztepe Kampüsü hattında otoyol güzergahını kullanarak "ekspres" hizmet verecek otobüsler 390 numara altında sefer yapacak. Yine öğrencilerin yoğun olarak kullandığı Fahrettin Altay - Buca arasında ise Fahrettin Altay Aktarma Merkezi'nden Tınaztepe Kampüs'e, yine otoyol güzergahını kullanarak "ekspres" çalışacak 690 numaralı yeni hat hizmete girecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum