Reklam
Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

CHP’DE ŞİMDİ GÖZLER İL BAŞKANLIĞINDA

09 Aralık 2015 - 17:02

CHP 30 ilçe kongrelerini nihayet bitirdi. Nitekim CHP kendi içlerinde tabiri caiz ise muhalefet savaşları vardı. Ama çoğunluğunu belediye başkanlarının desteklediği ilçe başkanları kazandı. Bunlar Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Buca, Karabağlar, Bayındır, Çiğli, Gaziemir, Güzelbahçe, Balçova, Menemen, Foça ve Beydağ başkanların ağırlığı konuşulacak.

Konak, Urla, Karaburun, Kiraz, Tire ve Dikili'de ise muhalif kanat kazandı.

Şimdi gözler il başkanlığı koltuğunda Eski CHP İl başkanı Ali Engin ile ayaküstü sohbet ettiğimde ‘Tekrar Adaylık söz konusu mu?’ diye sordum,  ‘aday değilim’ dedi. Fakat partimin verdiği bir göreve hazırım diye yeşil ışık yakmış oldu. Yani parti teklif ederse neden il başkanı olmayayım, düşüncesi var Ali Engin’de…

İzmir’de büyük bir yarış yaşanacağı öngörülüyor. Mevcut İl Başkanı Bedri Serter yeniden aday olmayı düşünürken, karşısına Sinan Karamustafaoğlu, Ülkümen Rodoplu, Mustafa Moroğlu, Utku Gümrükçü, Hüseyin Saygılı, Barış Erel, Sevda Erdan Kılıç, başta olmak üzere adaylık için nabız yoklayan 3-4 rakibin daha çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Benim gözümde olan aday Sinan Karamustafaoğlu’dur. Neden Karamustafaoğlu veya kimdir biraz tanıyalım. Kendisi daha önce Konak İlçe başkanlığı yaptı. İzmir Güven Kitap evi kurucusu ve yöneticiliği yapıyor. 1967 yılından beri siyasetin içinde profesyonel çevresi ve birikimi olan iyi siyasetçilerden biridir.

20 Aralıkta neler olacak kim il başkanı olacak bekleyip göreceğiz hayırlısı diyelim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum