Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

Bütçenin artması için bu ilçelere göç edin…

01 Ekim 2020 - 10:14

Merhaba sayın okuyucularım, sizlere bu yazımda bazı belediye başkanlarının ilçenin nüfusunu artırması için vatandaşlara neden çağrıda bulunduklarını açıklayacağım.



İlçe nüfusuna göre belediyeleri devletten bütçe aldığını hemen hemen herkes biliyordur. Nüfus ne kadar kalabalıksa ona göre belediyenin parası oluyor ona görede hizmet veriyor.



Son haftada İzmir’in iki ilçe belediye başkanı vatandaşlara çağrı yapılarak ‘’İlçelerimize yerleşin burada yaşayın’’ diye açıklamada bulundular. Çeşme belediye başkanı Ekrem Oran ve Karaburun belediye başkanı İlkay Girgin Erdoğan nüfusun azlığından yakınarak çeşitli hizmetleri alabilmeleri için böyle bir kampanya başlattılar.



Çeşme belediye başkanı Ekrem Oran açıklamasında;



 “Hepimizin de bildiği gibi ilçemizin merkez nüfusu kışın 44.400, yazları ise 1,5 milyon civarında. Bu kadar değişken bir nüfusa sahip ilçe belediyesi olarak zor şartlarda hizmet sunmaya çalışıyoruz. Bu yüzden Çeşme’yi seven herkesin birinci ikametini ilçemize aldırmasını istiyorum. İlçemizde özellikle pandemi sürecinde artan nüfusun ikametlere de yansımasını istiyoruz. El ele verelim nüfusumuzu arttıralım! Çeşme sevdalılarının bizi duyup kampanyamıza destek vermesini bekliyoruz.”



Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ise açıklamasında;



Yaz aylarında 200 binin üzerindeki nüfusa hizmet vermek durumunda olduklarını hatırlatarak, “Bizim işimiz elbette şikâyet etmek değil, çözüm üretmek ve hizmet etmek. Ben ve tüm ekip arkadaşlarım elimizdeki olanakları sonuna kadar zorlayarak yurttaşlarımıza ve misafirlerimize en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Ancak Belediyemizin hak ettiğimiz sağlık imkânlarına ve finansal güce ulaşabilmesi adına nüfusumuzu ilk aşamada 18 bine çıkarmamız gerekiyor. Biz bugün itibarıyla zaten 18 binin çok üzerinde, en az 30 bin kişilik yerleşik nüfusumuza hizmet götürüyoruz.”



“Nüfusumuzun artması ile kamu kaynaklarından alacağımız genel bütçe vergi gelirleri pay oranımız artacaktır. Ayrıca ilk aşamada nüfusumuzun 18 bine ulaşması ile ilçemizde E2 kategorisinde bulunan ve uzman doktor olmadığı için ihtiyaca cevap vermekte zorlanan mevcut hastanemiz E1 grubuna dönüşecek, hastanemize uzman doktor atanacaktır. Bu göreve seçilirken Karaburun’u ortak akılla ve her hemşehrimizin katkısıyla yöneteceğimizin sözünü vermiştik. Bu çağrımızı yine tüm hemşehrilerimiz adına dile getirirken, daha kaliteli hizmet üretmek adına hakkımız olan bir kaynağı talep ettiğimizi de vurgulamak istiyorum.”



Peki, her iki başkana da sormak istiyorum eğer nüfusun artmasını istiyorsanız birinci olarak ilçede bulunan işletmelerin pahalılıktan yana vatandaşları kaçırdığını biliyormusunuz?



İkincisi madem vatandaşların gelmesini istiyorsunuz onlara iş sağlayın. Zaten birçok vatandaş işsiz, gelip ilçelerde çalışır nüfusta artmış olur.



Yok, eğer kastettiğiniz zengin kesim ise onların işi gücü var büyükşehirlerde anca yazdan yaza gelir.

Üçüncü ise bunu özellikle Karaburun için söylüyorum daha alt yapı sorunlarınız bitmemiş sayın başkan Mordoğan’da kaç aydır yol ve çevre düzenlemesi halen bitmedi çok ağır işliyor, vatandaş çok şikâyetçi. Ayrıca eğer yol 2 gidiş 2 geliş 4 şeritli yol olursa emin olun çok kişi buraya göç eder. Yani en büyük problem ana yol. Bunu ise Ankara ile görüşerek çözebilirsiniz.



Kalın sağlıcakla…

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum