Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

50 BİN TAŞERON İŞÇİ’NİN KALBİNİ KIRDINIZ!

25 Aralık 2017 - 18:05

Merhaba sayın okuyucularım

Pazar günü yürürlüğe giren Olağanüstü hal kapsamındaki 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile taşeron işçilerin kadrolu işçi olması kesinlik kazandı.

900 bin kişiye (450 kamu kurumları+450 Belediyeler) kamuda daimi işçi olarak alınacağını Çalışma ve Sosyal güvenlik bakanı Julide Sarıeroğlu canlı yayına çıkarak detaylı şekilde kamuoyuna paylaştı. Fakat geride kalbi kırık 50 bin taşeron işçi bıraktı. Geçen günlerde KİT’lerinde kadroya dâhil edileceği açıklanmıştı ama maalesef o sözler yerine getirilmeyerek kapsam dışı bırakıldı. 50 bin Taşeron işçiyi çok ama çok üzdüler. Dünden beri Alo 170’i arayan vatandaşlar bana kadro varmı diye sorup durdular ama ne yazık ki Alo 170 çalışanlarıda kadro alamıyor onlarında morali bozuk şekilde üzgün üzgün cevap vererek vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştılar.

Kapsam dışında kalan kamu kurumlarını soracak olursanız açıklayayım;

TRT, AA,, Devlet Hava Meydanları, ESK, Makine Kimya, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Eximbank- TOKİ, TMSF, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Merkez Bankası,BOTAŞ, Çay-Kur, DMO,Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü ve bağlı ortaklıkları, Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi, Et ve Süt Kurumu,Eti Maden İşletmeleri, Makine ve Kimya Endüstri Kurumu, TİGEM,TMO, Türkiye Elektrik İletim A.Ş., Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş., Türkiye Elektromekanik Sanayii A.Ş., TKİ, TPAO, TTK, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, PTT A.Ş., TCDD ve bağlı ortaklıkları(TÜDEMSAŞ TÜLOMSAŞ, TÜVASAŞ), TCDD Taşımacılık A.Ş., Gayrimenkul Anonim Şirketi,Sümer Holding A.Ş., Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.,Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş., Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.,Basın İlan Kurumu Genel müdürlüğü,iller Bankası,TURKSAT,Doğal Afet Sigortaları Kurumu Başkanlığı,Darülaceze Başkanlığı,Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreterliği, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreterliği, EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Başkanlığı,Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanlığı, Merkezi Kayıt Kuruluşu,Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı,Borsa İstanbul Anonim Şirketi Başkanlığı,Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreterliği

Bence arkadaşlara tavsiyem kesinlikle ALO 170’i arayıpta boşuna kendinizi yormayın onlarda pek bişey bilmiyor aslında bakan Sarıeroğlu’nun elinde bulundurduğu listedeki o kamu kurumların aynısını onlarda söylüyor kendinizde internetten bakıp bilgi alabilirsiniz.

Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR

  • 0 Yorum