Sinan Gültekin

Sinan Gültekin


Tr makas değişimi

19 Eylül 2014 - 16:42


Eğitimde dönüşümü sağlamadan reel sektörün  ihtiyaç duyduğu bilği ve beceride güçlü yaratıcı çalışkan nesiller yeterince çıkamayacak. Şu an sahip olduğumuz yetişmiş nitelikli insan sayımızın az olmasının getirdiği sorunlardır bunlar. Sorunu kaynağında etkin çözmezseniz karmadeğeri yüksek üretim yapamaz sürdürülebilir bir büyüme sağlanamazsınız. Hep problem konuşmak insanı çok sıkıyor. Peki çözüm nedir? Diye düşünmek ve katkı sağlamak lazım. Çözüm uzun zaman alır ama iyi planlanırsa da etkin sonuçlar alırız. Çözüm paketi 
1: eğitim kadrolarını ülkenin en kaliteli insanlarından kurmak adına ciddi bir eleme yapacak zayıf halkalar elenecek. İşi gerçek öğretmenlere teslim edeceğiz. Bunun için de gereken altyapı düzenlenecek. En saygı en itibarlı meslek eğitim kadroları olacak. En yüksek imkanlar da onların olacak. 
2: üniversite Sınavları'nda en yüksek puanlar ile öğretmenlikler alınacak. Çok yönlü ve özel yetiştirilecekler   
3: üniversite hocaları belirli zamanlarını zorunlu olarak firmalar da geçirecekler. Oturdukları yerden sanayici anlama şansları yok. Kitapların dünyasından gerçek dünyaya inecekler. Teorinin uygulamaya sürecini için de bulundukları şartlara göre deneyimleyecekler ki sanayi üniversite iş birliği olsun. Değerli dostlar ayağımız üzerine taş düşmüş biz o taşı kaldırmadan ayağı güçlendirelim de taşın etkisi azaldın tedavi olsun derler de herkes buna güler ama ne Hikmet se problemim gerçek nedenini kimse yeterince konuşmuyor. Fikirlerin konuşulduğu diyalog kültürü icinde ortak akılla çözüm de atamadığımız sürece de yarınlar hayal. Sevgi ve saygılarımla.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum