Dyt.Canse Özer

Dyt.Canse Özer

[email protected]

2023 YILINDA HEDEFLERİNE ULAŞMAK İÇİN...

28 Aralık 2022 - 18:38

Bir yılında daha sonuna geldik. Her yıl olduğu gibi bu yıl sonunda senin de aklından “2023 yılında diyete başlayacağım.” cümlesi geçiyor mu?  Peki, her yıl sonunda bu cümleyi bu kadar duyarken neden gerçekleştiremiyoruz? İşte karşınızda hedeflerinize ulaşmanızı destekleyecek öneriler...

DİYETİN BOZULDUĞU NOKTADA GERÇEK DİYET BAŞLAR
Tüm hafta çok güzel ilerledin. Haftasonu geldi ve dışarıda pizza yediğin için diyetini bozduğunu düşünüyorsan yanılıyorsun!  Diyet bozulan bir şey değildir... Artık o pizzayı yerken keyfini çıkartmalı ve daha sonrasında kendini suçlamak yerine “bir sonraki öğünümde daha hafif tercihler yapabilirim, yediklerimi yakmak için fiziksel aktivitemi veya egzersiz seviyemi artırmalıyım” gibi çözümler ile diyetini dengelemek için telkinlerde bulunabilirsin. Bu sayede diyetin sadece pazartesin gününden ibaret olmadığını hayatının her anının diyetin bir parçası olduğunu keşfedebilirsin.

DİLEĞİNİZİ AÇIK BİR ŞEKİLDE BELİRLEYİN
Karşımızda ağzına hiç meyve-sebze sokmamış biri var diyelim... Bu kişi yeni yıl dileği olarak “artık birçok sebze meyve yiyeceğim!” derse sizce ne kadar başaralı olabilir? Kendinize gerçekleştirebileceğiniz hedefler söyleyin. Örneğin; “yeni yılda hedefim her gün bir adet meyve tüketmek ve günde 2 farklı renkte sebze yemek” derseniz hedeflerinize daha kolay ulaştığınızı göreceksiniz.

KÜÇÜK ADIMLARLA MERDİVENİ ÇIKMAK DAHA KOLAYDIR
Olumsuz alışkanlıklarımız nasıl ki bir anda başlamadıysa hayatımızdan çıkmaları da çoğu zaman bir anda gerçekleşmez. Bu sebeple konfor alanınızı yavaş yavaş terkedin. Sağlıklı kilosuna ulaşmak için bir ayda 10 kilo vermek gibi hedefi olan bireylerin bir sonraki sene o kilodan çok daha fazlasını aldıklarını görürüz. Fakat her ay birkaç kilo vermeyi hedeflediğimizde, kilo kaybı hem daha kalıcı olur hem de bu süreçte bireyler daha az zorlanırlar. Bir yıl sonuna geldiğimizde ise farketmeden bu kadar kiloyu nasıl verdiğimizi düşünüp başarılarımızla gurur duyarız.

Hedeflerinizin sonucunda başarılara imza atacağınız, sağlıklı ve huzur dolu bir yıl diliyorum!
Güle güle 2022.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum