Şafak Sol

Şafak Sol

[email protected]

Siyaset Düşüncesi

19 Ocak 2023 - 15:10

Siyaset düşüncesi: Kişisel menfaatlere yönelik olumsuz görüşleri benimsemek değildir.
Kişisel menfaatler doğrultusunda hareket etmek “Devletin ve milletin varlığı açısından hayati öneme taşır. Bazen ellerini gönüllü kirleten, gerçeği çarpıtarak yeniden kurgulayan, insani ve ahlaki iradesini kaybeden, insana/insanlara vura vura köleleştirmeye kadar giden basit yetili tutum sergileyen siyasetçilerin siyasetteki karşılığı sayesinde “Türkiye gibi “savunmasız ülkeler diye söze girenler ortada kol gezmiyor mu? .

“Bir kişi bile bir devleti batağa sürükleyebilir ancak üstün hikmetle diğer bir kişi bataktan devletin çıkış yolunu devlete gösterir. “Cehalete karşı öncü mücadele buradan başlar.”  Devletin amacı halkın iyi yaşam sürmesini sağlamaktır. Bu nedenle “Devletin siyaset düşüncesinin, ana konu başlığı: Ekonominin güçlenmesi, Özgürlük ve Barış içinde yaşanabilir olunmasını sağlamak.” 

Kişisel menfaatler doğrultusunda siyasetin üstün sorumluluğunu göz ardı etmeye meyilli karakter izi taşıyanlar kendisine verilen yetide devletin isteğini ‘kolektif düşünmeyi’ dikkate alamaz, reddeden, saman altı eden tutumlar izler. İlgili kuralların çiğnenmesi de çöküşlerin başlangıcını getirir. İnsan tek dişli çalışan bir makine gibidir. Günümüzde bilgi ve teknoloji durup dinlenmeden gelişen, giderek sürekli yön değiştirmeye devam ediyor. 
Peki; Bireyler bu değişime uyum sağlayabiliyor mu? Bireyin davranışları kendi etrafıyla değil, dünyaya bakış açısıyla şekillenir. Sevgi, bağlılık ve cesaretle dillenen ‘gerçek ‘topluma yardım ve adaleti sağlar. Ters görüşler: Siyasi amaçlara giden yolun paslı tellerle örülü bariyerleridir. Ayrıca günlük anlık sürpriz gelişmeleri tehditle engellemeye çabalamak bu vatana ihanet etmek demek sayılır.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AKP Hükümetinin baskısına karşın, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanıtan bir grup asker tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi ardından başlayan 2017 Haziran 450 kilometrelik yürüyüş protestosu Ankara Güvenpark’ta başlamış 9 Temmuz 2017 tarihinde Maltepe’de Adalet Mitingi ile sonlanmıştı. Millet olma ve kalma temelindeki güçlü duygularla ‘gerçeği cesaretle’ dile getiren, şiddet karşıtı lider. “Siyaset düşüncesinde temel felsefesi hiçbir varlığa zarar vermemek ve korumak olan Kılıçdaroğlu, ‘Devrimci eylemine profesyonellikle adanmış ve Öncü Cumhuriyet Halk Partisi’ne sadakatle “Elimde “Adalet’ yazalı afiş taşıyacağım. Bıçak kemiğe dayandı.” Dedi. Kötü davranışlara direnmek, memleketin siyasi ve manevi amaçlarında, sağlıklı siyaset düşüncesi ile hareket etmek bir lider olgunluğu ile  “Adaletle değil, zulümle hükmedenlere asla boyun eğmeyeceğiz.”
Adaleti bu topraklara, hak arayan milyonlarla el ele verip getireceğiz.” Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. “Cumhuriyet Halk Partisi bu memleketin öncü partisidir.” Öncü partinin amacı kendi gövdesine, kitlelerine bağlı kalmak, kitleleri genişletmektir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum