Şafak Sol

Şafak Sol

[email protected]

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE TÜRK GENÇLİĞİ

18 Mayıs 2022 - 12:04

19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bu gün, İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir. Uzun yıllar "Gençlik ve Spor Bayramı" adıyla kutlanan bayram, Atatürk Yılı kabul ve ilan edilen 1981'de dönemin Devlet Başkanı Kenan Evren tarafından yapılan değişiklikle "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" adını almıştır.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, en büyük eserim dediği, Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk gençliğine emanet etmiştir.  Bu Atatürk'ün Türk gençliğine ne kadar önem verdiğinin en önemli göstergesidir. 
Ebedi lider Atatürk“  Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. “ sözüyle Türk gençliğine ne kadar güvendiğini de açıkca ilan etmiştir.
19 Mayıs 1919 bizim için bir sabah yıldızıdır. 19 Mayıs 1919 karanlığın bitişini müjdeler.
Bir milletin bağımsızlık yolunda umutlarının yeşermeye başladığı 19 Mayıs’ı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin gençlerine armağan etti. Bugün, Türkiye bir kez daha gençlerinden çok şey bekliyor. Gençlerimizle omuz omuza yeni bir Türkiye inşa etmenin tam zamanı.
Türkiye Cumhuriyeti’ni daha yükseklere taşımak, çok çalışmak, bizden sonraki nesillere en güzel şekilde teslim etmek en büyük görevimizdir. Bizden sonra bu görevi yürütecek, Ülkemizin hızla ilerlemesine katkı ve emek sağlayacaklar ise gençlerimizdir. Siz değerli gençlerimiz, ülkemizin en büyük gücüdür. Bu sebeple 19 Mayıs, gençlerimize armağan edilmiş kıymetli bir gündür.
Tarihi bilinen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler, tarihin sonuna kadar var olmayı başaran milletler olmuşlardır.
Cumhuriyetin şanlı geçmişini bilerek onu koruyup aydınlık geleceğine sımsıkı sarılmak, içten ve dıştan gelen gerici ve bölücü tehlikelere karşı  her zaman Atatürk Cumhuriyeti’ni korumak en büyük ve en önemli görevimizdir. Her fırsatta Türk gençliğine olan güvenini dile getiren Ulu Önderimiz, Türkiye Cumhuriyeti'ni Türk Gençliğine emanet etmiştir. Türk gençliği de Atasının aydınlık yolunda ilerlemeye, devrimlerine ve Türkiye Cumhuriyeti'ne dün olduğu gibi bugün de sahip çıkacaktır.
Bizler, mazlum milletlerin örnek aldığı “Kurtuluş Savaşı “değerleri yerine; gençlerimizin ve ülkemizin geleceğini tehdit eden, laikliğe aykırı, demokratik değerler ve kazanımların yok edildiği, hukuk devleti algısı yerine tek adam ve otoriterliğin hâkim olduğu bir devleti, giderek şiddet ve savaş ortamı sarmalına doğru yol alan bir geleceği çocuklarımıza bırakmak istemiyoruz. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir gençlik yetiştirmek ideali ile, Cumhuriyetimizin bütün kurum ve kurallarıyla laik, çağdaş, demokratik bir cumhuriyet olabilmesi ve devamı için, değerlerin tamamına gençlerimizle birlikte sahip çıkmaya devam edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın.
Türk Gençliği de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ata’sının emaneti, Cumhuriyetine sahip çıkacak, O’nun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin aşılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum