Reklam
Şafak Sol

Şafak Sol

[email protected]

HER YENİ YIL BİR UMUTTUR

30 Aralık 2021 - 23:07

2021 yılının Türkiye ve dünya için barıştan uzak, savaşların yaşandığı, salgın hastalıklarla mücadele edildiği bir yıl oldu.
Ekonomik darboğaz, ölümcül korona ile mücadele ve döviz kurlarındaki yükselişler ile birlikte insanların yaşam alanlarının daraldığı yönündeki görüşler ön plana çıktı.
Ancak; Her şeye rağmen
Yeni yıl yeni umuttur.
Yeni yıl, mutluluk için yeni bir şanstır
Yeni yıl, yılbaşı ve umutların doruğa ulaşmasıdır.
Umut, yüreğimizi aydınlatan ve asla sönmeyecek ışığımızdır.
Her yeni yılda insanların bir takım beklentileri olur. Geçmiş bir yılı gözden geçirirler.  Yaşanan olumsuzluklara, her türlü zorluklara, geçim sıkıntılarına, toplumdaki bir takım huzursuzluklara rağmen herkes kendince yeni umutlara kapılır. Yeni hedefler belirler.

Yeni yıldan beklentiler toplumdan topluma, kişiden kişiye göre farklılıklar gösterir. Yeni bir yıl, olumlu ve yeni olan her şey güzellikleri hatırlatır insana ? Toplumun daha fazla para kazanma beklentisi ilk sıralarda yer alır.
Yeni bir ev, yeni bir araba ?
Güzel bir iş ?
Büyük başarılar ?
Yenilikler, güzellikler, başarılar insanları mutlu eder. İnsanlar, yeni bir yılın gelmesiyle sağlıklı bir yaşam sürdürmek, sevdikleriyle hayatı paylaşmaya devam etmek isterler. Her yıl umutlarımızı yenilemişiz ve gelen her yıla umutla sarılmışız.
Bu yüzden her yeni yıl, yeni başlangıçlar, yeni umutlar için büyük bir fırsat olarak algılanır. Ancak yeni yıla atfedilen fırsat hayallerinin bazıları fazlasıyla abartılabilir.
Pek çok kişi yılın son günlerini, hayatını gözden geçirmek, beğenilmeyen yönleri değiştirmek, bir önceki yıl yapılan planları muhasebe etmek şeklinde değerlendirir. Ancak yılın son günleri geçen on iki ay boyunca yaşanan başarısızlıklar için biraz hüzün hissedildiği bir dönemdir. İşte bu günlerde yılın muhasebesi yapılırken duyulan hüzne karşılık, gerçekçi olmayan ve yüksek beklentiler içine girilirse büyük bir hayal kırıklığı yaşanabilir.
Çoğunlukla ekonomik gidişattan yana endişelerimi vurgulamadan geçemiyeceğim, dileğim  vatandaşlarımızın  geçim sıkıntısı yaşamayacakları bir geçirmesini dilerim.
Yeni yıldaki hedefler ve beklentiler aslında değişim isteğidir. Değişimin ilk adımı ise değişime bağlılıktır. Tek bir sözden ibaret temenniler, değişimi getirmez. Değişim için ona bağlanmak gerekir.
Koyduğumuz hedefleri başaramama nedenlerinden birisi hedeflerin büyüklüğüdür. Küçük hedefler yerine büyük hedefler, daha başlamadan programın bitmesine yol açar
“ Değişimin en önemli başlangıç noktası geçmiştir.” Geçen yılın başarısız yöntemlerini tekrar etmek, yeni yılda bir şey kazandırmaz. Yeni yılın elini kolunu bağlamamak için, başarısız stratejileri, yenileriyle değiştirmek zorundayız.

Tabi  yeni yılda en büyük dileklerimden birisi de biran önce erken seçimin olması ve  CHP’nin tek başına iktidara gelmesidir.
Bildiğiniz ve takip ettiğiniz gibi CHP Genel Başkanı Sayın “ Kemal Kılıçdaroğlu “ ekibi ile etkin muhalefetini sürdürüyor ve CHP’ yi iktidar getirmek için de büyük gayret gösteriyor.
Var mısınız ? Yeni bir yılda birşeyleri değiştirmeye !

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum