Şafak Sol

Şafak Sol

[email protected]

"Cehalet ve sorumsuzluk vatana ihanet demektir

26 Şubat 2023 - 12:47

Türkiye iki büyük deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya'da büyük yıkıma yol açtı.
Depremlerin ardından binaların dayanıklılığı  tartışılırken,” Bina Kimlik Kartı” tartışmaları da alevlendi.

Siyasi tartışmaların bir kenara bırakılması gerektiğine dikkat çeken iş insanı Şafak Sol” Cehalet ve sorumsuzluk vatana ihanet demektir” dedi
 
Gündeme gelen” Bina Kimlik Kartı” konusunda açıklamalar da bulunan iş  insanı Şafak Sol”.  On bir ilimizde acaba kaç evin bina kartı vardı? Ben bu sorunun cevabını merak ediyorum. Verilecek cevapların doğruluğu sistem tam anlamı ile devreye girmeden kabulü sağlıklı adım sayılmaz.” şeklinde konuştu.

Kendisinin de çeşitli zamanlarda” Bina Kimlik Kartları” konusunu gündeme getirdiğine dikkat çeken Sol” 23.06.2021 tarihinde Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliği Resmî Gazetede yayımlandı. Yönetmelik 23.06.2023’te Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı web sitesinde “Bina Kimlik Sertifikası” proje uygulaması ülke çapında ivme kazanmıştır yazısı ile yayımlandı. 

On bir ilimizde depremde hayatını kaybedenlere, sakat kalanlara, kayıplara ve deprem kaynaklı risklerde  “Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğünün korunması, can ve mal kaybının önlenmesi adına 19.02.2023’te paylaştığım yapı denetim kart özellikleri talebimin beşinci ve altıncı günün 25.02.2023’te  dışa vuran sınırlı suni bina kartı bilgilerini gerçeğe dönüştürme çıkışları  halkın bilgisine sunuldu. On bir ilimizde acaba kaç evin bina kartı vardı? Ben bu sorunun cevabını merak ediyorum. 
 
Depremin arkasından bina kimlik kartları dışa vuruyor 
 
Yapıların künyesinin bilinmesi gerektiğinin de altını çizen Sol” En son on bir ilimize mezar olan depremin ayak seslerini yaşadığımız şu günlerde, asansörlerde, sağlık sektöründe olduğu gibi uygulama şart. Bu çerçevede yönetmeliğin genişletilmesi ve Yapı Sicil Kartının yasal zorunluluk belirlenmesi. Bu çalışma misafirlerin, postacıların. Kuryelerin, bir olayda hâkim. Savcı, icra memuru, polis vb. can güvenliğini sağlayacak. Beş yıl arada bina girişine görünür asılması. Kartların sorgulandığı web sitelerinde yaşı, kullanım amacı, yıllık tespit edilen risklerin kartlara işlenmesi, Müteahhit, mühendis, bilirkişi, harita mühendisleri, ruhsat izni venlerin ad soyadı bilgilerinin okunabilmesi. Kontrolsüz konut, iş yeri satışında satıcının “yeni alıcıya” TMMOB tarafından son kontrol sonucunu gösteren “mülk kayıt” belgesini alması yeni alıcıya  bu belge ile bilgi verilmesinin zorunlu hale getirilmesi talebimdir.  “Şeklinde konuştu
 
“Siyasi kavgam yok. Türkiye Cumhuriyeti’ne borcumuz var.” 
  Siyasi yaşantısını CHP’de sürdüren Sol”
 
Cehalet ve sorumsuzluk vatana ihanet demektir. Bu nedenle “sesimi duyan var mı? seslerini unutmayacağız, unutturmayacağım. 30 yıl Estetik, sağlık, sağlık turizmi sektörünü eğitimden teknolojiye var ederken bağlantılı bölümlerin takipsizliği ve boşluğunu bu kısacık zamanda depremde canlarımızın kanı kokan şehirleri gezerken anladım. Birbirimize küsmeye kin duymaya hak yoktur vicdan vardır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ve atalarımızın bize kurduğu Türkiye Cumhuriyetimizi 500.üncü yıllara taşıyacak temelleri sağlamlaştırmak, Cumhuriyetimizi 500.üncü yıllara taşımak için olağanüstü koruyacağız olağanüstü çalışacağız…  “Dedi.






YORUMLAR

  • 0 Yorum