Savaş Yılmaz

Savaş Yılmaz

[email protected]

PARAYLA ADAMLIK OLMAZ, ADAMLIK ŞAHSİYET MESELESİDİR

25 Nisan 2023 - 17:06

İnsan evladı için ömür kısadır, kimler geldi ve kimler geçmiştir bu dünyadan. Bazen kalpler kırılmıştır bir daha parçaları birleştirilemeyen, bazen de o insana değer verilmemiştir sonradan pişmanlık hissi veren. İnsan, insanın kıymetini bilmez, ta ki iki metrelik kefene sarılıp ve toprak üstüne atılıncaya kadar.

       Dünyamıza öyle bir sistem kurdular ve insanları öyle bencil hale getirdiler ki kimse, kimseye acımaz oldu. Herkes kendi bireyci zihniyetiyle hareket edip, toplumun geri kalanına sırt çevirdi. “Kurtlukta düşeni yemek kanundur.” diyor kitabında Kemal Tahir. İnsan fikirleri önemlidir ama günümüz şartlarında ise zenginin ve cebi dolu olanın fikri daha önemlidir çünkü insanlar, değer verirken bile paraya göre değer kahramanı icat ettiler.

       Her insan yaradılış gereği değerlidir ve birbirimizin değerini yaşarken bilmek önemlidir, öldükten sonra bilinen değer, değer değildir. Bunun için ailemizden başlayarak, tüm topluma yayılacak şekilde birbirimize değer verip, saygı ve sevgide kusur etmememiz lazım. Bu durum sadece yetişkinler için değil, çocuklarımızın iyi yetişmesi için gayret etmeli, büyüklerine ve yaşıtlarına karşı iyi niyetli bir şekilde davranmalarını teşvik etmeliyiz çünkü medeni bir toplum için bu elzemdir.

      Çağımızın en büyük sorunlarından biri de bireylerin birbirine karşı tahammülsüzlüğüdür, böyle olunca da kimse, kimseyi dinlemiyor ve fikirlerine de saygı duymuyor. Doğru olur veya yanlış olur herkes fikirlerini beyan etmeli bir toplumda ve bunun önünde de herhangi bir engel olmamalı, tabii ki fikirlerin içinde hakaret ve küfür olmaması gerektiğini de belirtmek gerekir. Aileler, toplum ve devlet kurumları da bu durumun üzerine plan, program yapmalı.

       Ayrıca ülke insanın şunu unutmaması lazımdır, herkesin fikirlerini özgürce dile getirmesi gerektiği ve fikirlere özgürlük, saygı olduğunda ise ülkelerin medeniyet, kültür ve ekonomik olarak yükseleceğini idrak etmesi gerekmektedir. Bu yüzden bir bireyin cebine ve parasına göre değer görmesi utançtır, kişiliğine göre değer vermeyi öğrenmelidir insanlar.
                                                                                                                              
Hep mutlu ve huzurlu kalmanız dileğiyle, sevgi ve saygılarımla.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum