Savaş Yılmaz

Savaş Yılmaz

[email protected]

KALBİ ÇAMURLAŞMIŞ OLAN, HERKESİN KALBİNİ ÇAMUR ZANNEDER

03 Mayıs 2023 - 11:31

Evinin önü kirli olan insan, başkalarının evinin de kirli olduğunu zanneder. Devir öyle bir devir ki sahtekarlığın engellenemediği, herkesin birbirinin önünü kesmeye çalıştığı ve insani değerlerin çok az önemsendiği bir toplum yapısı var ortada. İyilik, İyiliği ve kötülük de kötülüğü doğurur. Haliyle de kimse benim evimin önü veya kalbim kirli diyemeyeceği için hemen yaptığını ve yapmaya çalıştığının tam tersini savunmaya kalkar, sanki insanlık ve toplum için hayırlı işler yapıyormuş gibi reklamını yapar.
      Bir insanın önceliği önce kendine ve sonra topluma yararlı olmaktır, kendine yararlı olup ve başkasına yararlı olmayan insanın kalbi çamurdur. Devir kendini düşünüp, başkasına kör ve sağır olma devri maalesef, sırf kendi için başkalarını görmezden gelip ve onların her türlü sıkıntıya, zorluğa uğramasına bilerek, isteyerek sebep olma devri. Bir yerde kötülük ve çirkinlik varsa, onu düzeltmek için bir uğraş lazımdır.
       İnsanlığa küçücük bir yardımı dokunmayan, bir insanın elinden tutmayan, bir insanın da kalbine yani bamteline dokunmayan insanın ottan farkı yoktur. Aslında ot, bu gibi insanlardan daha yararlıdır çünkü hayvanlar ve diğer canlılar bu bitki türünden faydalanır. Toplumun, siyasetin ve eğitimin ana merkezi insandır, insana ve insanlığa yararı dokunmayan, onları iyi ve doğruluk yoluna yönlendirmeyen bütün olgular boştur.
       Gelecek nesillere ve kendi çağımız için iyiye, güzele yönelmek önemlidir, tabii ki bu yetmez çünkü toplumun geri kalanına da bu yönlendirmenin yolunu göstermek gereklidir. Bir insan, bütün toplumu değiştiremez belki ama kendi çevresine kalbinin ışığını yansıtabilir, aile ve dost meclislerinde hakkı, hukuku, doğruları ve gerçekleri anlatmak zorunludur. Muhakkaktır ki insan başıboş bırakılmak için yaratılmadı ve belli bir amacı olmalı.
        Bazı aynalar kirlidir belki, karşıdan bakınca da sanki bakan kirliymiş gibi görünür. Halbuki bir bezle o aynanın kiri, pası alınırsa ne güzel bir görüntü ortaya çıkar. İşte bir insan da yanlış yaptığında yüzüne yumuşak bir dille söylemek lazım, belki de yaptığının yanlış olduğunu bilmiyordur ve uyarı alınca da gerçekleri görür ve doğru yolu bulur. Eğer o insan yanlışına hala devam ediyorsa, bu da o insanın kalbinin çamurlaştığının delilidir ve o insan için en iyisinin de onun, topluma zarar vermeyecek şekilde ıslah edilmesi lazımdır.

Mutluluğun ve huzurun sizi bulması dileğiyle, saygı ve sevgilerimle
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum