Şehrinaz Bayraktar

Şehrinaz Bayraktar

[email protected]

OLMAK YA DA OLMAMAK

25 Nisan 2016 - 13:58

"Sakın görünüşe aldanma; görünüşte herkes insandır" diyen Hz Mevlana nasıl da doğru söylüyor. İnsan olmak herkese nasip olmuyor sevgili okurlarım... Ben diyorum ki bu iş derin mesele... Öyle inançlı, inançsız, kemalist, faşist, amir, memur, ağabey, kardeş fark etmez. Bunların hiçbiri insan yapmıyor kulları.

 

Allah can vermiş tüm kullarına ve ömür verdiği müddetçe insanoğlu yaşayacak yaşlanacak. Tüm bunlar irademiz dışında ama öyle bir şey var ki bunun adına kan mı dersiniz maya mı dersiniz bilmem de insan olmak ve insanlık yapmak herkesin kendi iradesinde. 



Allah kalbimizi veriyor, içini biz dolduruyoruz. Ne yazık ki kimileri bencillikten mi egoistlikten mi bilinmez öyle kötü dolduruyor ki kalbini, doğasından uzaklaşıyor. İşte tam da bu yüzden ben diyorum ki insan olmak derin mesele.

 

İnsanlık yapmak en kolayı iken insan kullanmayı kendine kar sayanlar, başkalarının hatta kandaşlarının karındaşlarının üzerine basarak kendi menfaati, kendi zenginliği için yükselmeye çalışanlar, bencillikte sınır tanımayanlar, yaptıklarınıza hemen herkes susuyor. Susuyor ki devam ediyorsunuz toplumda var olmaya. Ancak sanmayın ki susanlar aptal! Sanmayın ki hiçbir şey fark etmiyorlar. Herkes her şeyi görüyor. İnsanları kullanmayı hayat felsefeniz yaptığınızı herkes biliyor.

 

Sizlere gelsin sıradaki parça: 

Var mıydık?

Belki biraz...

Ya siz?

Var mıydınız?

Evet.

Daha önce vardınız.

Ama artık

YOKSUNUZ!

 

Sizlere yüz vermeyi bıraktık canlarım. Yol veriyoruz. Bu yolda da iyi yolculuklar diliyoruz. Yolunuz uzun... Edip Cansever'i okuyun. Tavsiyemdir.  Mesela diyor ki bir şiirinde usta: "Ne gelir elimizden insan olmaktan başka?"

 

Evet, sevgili okurlarım ne gelir elimizden insan olmaktan başka? Belki de bütün mesele bu: "to be or not to be" olmak ya da olmamak. Hatta İnsan "olmak ya da olmamak"

 

Herkese insanca günler diliyorum.

 

Sevgili çocuklar,

 

Sizler de insan olun, iyi insan... Sevin, sevilin, yardım edin, bir olun, birlik olun. Gerektiğinde şairin dediği gibi kocaman gözlükleriniz, beyaz gömleğinizle bir laboratuarda insanlar için ölün, hem de yüzünü bile görmediğiniz insanlar için, hem de hiç kimse sizi buna zorlamamışken, hem de en güzel en gerçek şeyin yaşamak olduğunu bildiğiniz halde. Bu sizin iradenizde... Masallardaki gibi her zaman iyiler kazanıyor. Buna inanın. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum