Murat Gülşan

Murat Gülşan

[email protected]

HER GÜNE BİR GÜNDEM

04 Ocak 2024 - 14:47

Son haftalara baktığımızda ülkemizde sürekli gündem yıldırım hızıyla değişiyor. Sanki birileri düğmeye basarak her güne ayrı gündem değişikliği belirliyor.
12 Aralık süperlig maçında Bir kulüp başkanı çıkıyor hakeme yumruk atıyor hoppala ortalık karışıyor. Günlerce yumruk yiyen, gözü moraran hakem konu ediliyor. Başkan üç beş gün göstermelik tutuklanıyor. Her akşam canlı oturumlar yapılarak konu iyice tartışılıyor.

17 Aralık Bütçe görüşmelerinde muhalefete, “Sizin ‘tarikat’, ‘cemaat’ dediğiniz, bizim ‘STK’ dediğimiz yapılarla toplasanız 10 protokolümüz var” diyen Milli Eğitim Bakanının sözü kafaları karıştırıyor. Ülke eğitimi tekrara cemaatlere mi teslim ediliyor diye.

18 Aralık yine süperlig maçı yine başka bir kulüp başkanı maçın 74. dakikasında takımı sahadan çekiyor. Yine ortalık karışıyor kamuoyu günlerce tartışıyor.

Çok geçmeden 20 Aralık tarihinde bu sefer 1. lig ekipleri birbirine giriyor bir maçta 5 kırmızı kart uçan tekmeler hoop gündem yine yoğun kamuoyu bununla meşgul.

Tarihler 22 Aralık tarihine gelmişti Pençe Kilit operasyonunda 6 şehit vermiştik. Ülkeye bu acı haber bomba gibi düşerken 23 Aralık günü ikinci bir acı haber daha geldi yine 6 şehidimiz vardı toplamda iki günde 12 şehit vermiştik. Maalesef şehitlerimiz yukarıdaki olaylar kadar konuşulmadı gündem olmadı. Muhsin başkanın sözü geldi aklıma “Şehit vermekten daha acı bir şey varsa o da; şehit haberi almaya alıştırılmış bir toplum olmaktır.” Gerçektende durumumuz bu söz üzerinedir.
27 Aralık günü herkesin dört gözle beklediği ve vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz diyenler Asgari ücreti açıklandı.17.bin 02 tl oldu. Açlık ve yoksulluk sınırı ile kıyasladığınızda Asgari ücret yeterlimi siz hesap edin artık ben birşey demiyorum.TÜRK-İŞ, aralık ayında 4 kişilik aile için açlık sınırını 14 bin 431 lira, yoksulluk sınırını 47 bin 9 lira olarak hesapladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 27 Aralık 2023 Çarşamba akşamı 2024 yılında geçerli olacak asgari ücreti 17 bin 2 TL olarak açıkladı. Bu açıklamadan saatler sonra yeni zamlar Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni yıl itibarıyla pasaportlar, kimlik kartları ve sürücü belgeleri gibi değerli kağıtlardan alınacak ücretler değişti. Bu bedeller, pasaportlarda 501 TL’den 790 TL’ye, kimlik kartlarında 83 TL’den 130 TL’ye, sürücü belgelerinde 624 TL’den 990 TL’ye çıkacak.
Buna göre 1 Ocak 2024’te uygulamaya geçecek karara göre,

  • Noter kağıdı ve beyanname 55 TL’den 87 TL’ye,
  • Protesto ve resen senetler 110 TL’den 174 TL’ye
  • Pasaportlar 501 TL’den 790 TL‘ye
  • Kimlik kartları 83 TL’den 130 TL’ye,
  • Sürücü belgeleri 624 TL’den 990 TL‘ye,
  • Banka çeklerinde her bir yaprak 33 TL’den 55 TL‘ye yükseltildi.
Ve Trafik cezaları hiç geri kalır mı? 2024 yılında para cezaları için %58,46 oranında zam belirlendi.
Sağolsun devletimiz yine halkını düşünerek her türlü şans oyunlarından vergileri yüzde 50 düşürerek dahada rahat oynamamızı sağlamıştır.

29 Aralık Süper kupa Suudi Arabistan Riyad şehri kupa Atatürk krizinden dolayı oynanmadı. Fenerbahçe kulübü “Yurtta sulh cihanda sulh”. pankartıyla çıkmak istemiş Suudi yetkililerde buna onay vermemiş. Hoop gündem tamamen bu olaya endeksleniyor bir anda Gazze,asgari ücret, şehitlerimiz hepsi unutuluyor. Atatürk'ün bu sözüne takılan çok var halbuki buz söz nerede söylenmiş niye söylenmiş bilen yok kafalar karışık. hemen bu sözün açıklamasıyla devam edelim. Gazi bu cümleyi kurarken bir yandan Balkan paktını bir yandan sadabat paktını kuruyordu. Bu paktlar bölgesel güç olduğumuzun deklarasyon dur ve demektir ki benim olduğum bir bölgede çatışma istemiyorum. Bunun adını ister ulus devlette ister emperyal devlet. Türkiye'de nasıl bir sistem kurarsan kur ne sömürgeci emperyal olabilir ne de kabuğuna çekilmiş ulus devlet olabilir.
Maalesef bu olay günler geçmesine rağmen halen gizemini koruyor ne federasyondan nede iki kulübümüzden olaylarla ilgili resmi açıklama yok.

2023 yılını geride bıraktık Filistin olaylarında bu kadar müslüman olan ülkeler varken herkes kürsülerde haykırırken doğru olanı sadece bir ülke yaptı o da Güney Afrika
Birleşmiş Milletlere İsrailin soykırımla cezalandırılmasıyla ilgili dava açtı.

“Filistin, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de işlediği fiillerle 1948 tarihli Birleşmiş Milletler (BM) Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'ni ihlal ettiği gerekçesiyle Uluslararası Adalet Divanında (ICJ) dava açmasını, İsrail'den hesap sormak adına atılmış ilk fiili adım olarak nitelendirdi.- Filistin Dışişleri Bakanlığı davayı memnuniyetle karşıladı”.
Bizler Ahlaklı nesiller yetiştirmedikçe toplum olarak ahlaklı olmadıkça dindarlıkta gelmez arkadaşlar.Starbucks, starbucks gezen abiler bu böyle olmaz bilinç temelden başlar özendirmekle başlar kim kimi neye özendirtiyorsa o kazanır. toplum olarak biz neslimizi güzel ahlaka, temiz islam dinimize, ayrımcılık yapmadan yani ırkçılık,mezhepçilik,particilik yapmadan doğru yaşayarak çevreyi kirletmeyen, halle yaşayan topluma faydalı ilimler sunan geliştiren eğiten, üreten olmak varken neden zorlama ile bir şeyler yapmaya çalışırız.
Tüm bunlar oldu tamam 2024 e de girdik derken İstanbul’un göbeğinde dün gerçekleştirilen ‘Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet’ yürüyüşünde, Cumhuriyet’i hedef alan belirli kitle ‘hilafet bayrağı’ açarak toplumun adeta sinir uçlarıyla oynadı. Bu durum karşısında öfkelenen bir genç ise hilafet bayrağı taşıyan şahsa yumruk attı.
Öfkesini kontrol edemeyen genç, "Burası Türkiye, hilafet bayrağı açamazsın. Siz Arap sevicisiniz" diyerek hilafet bayrağı taşıyan şahsa yumruk attı.
Saldırının faili E.A, bölgede görev yapan trafik polisine yakalandı. Burnundan yaralanan Aydemir’i polis ekipleri Taksim İlkyardım Hastanesine götürürken, şahıs E.A.’dan şikayetçi oldu.
Üniversite öğrencisi olduğu tespit edilen vatandaş E.A, polis ekiplerince gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinden sonra çıkarıldığı mahkemenin kararıyla tutuklandı. Haberlere bu şekilde de yansımış olsada aslında açılan bayrak Hilafet bayrağı değil Tevhid bayrağıdır. Hakeme yumruk atıp tekmeleyen kulüp başkanına kelepçe bile takılmazken bu Üniversite öğrencisi çocuk ters kelepçe ile tutuklanarak Silivriye gönderiliyor.
Kılıçdaroğluna yumruk atan Şahıs serbest bırakılırken, Somali Cumhurbaşkanın oğlu motor kuryeye çarpıp öldürmesine rağmen tutuklanmadı ve ülkeden kaçtı gitti. Milli duyguları kabarmış genç bir an gaza gelerek attığı yumrukla tutuklanmış. hemde ters kelepçe ile kelepçelenerek. Adalet herkese lazım.
Ben bu yazıları yazarken bugünde başka bir şahıs Anıtkabirde Şeriat istiyoruz Kah… ..Cumhuriyet Yık… Cumhuriyet diyerek sloganlar attı. Ülke gündemi buralara çekildi buyur burdan yak. Yani birileri bir şeyleri unutturmak için yada bizlerin istemediği bir şeyleri gündemden uzak tutarak bu tip suni gündem yaratarak ortalığı karıştırıyorlar. Bakalım yarın öbür gün, haftanın günlerinde ne gündemler gelecek.
Ülkemiz Cumhuriyet sistemiyle yönetiliyor. Birçok ırk ve mezhebin iç içe yaşadığı aynı bayrak altında aynı Türk kimliklerle yaşadığımız kız alıp kız verdiğimiz bölge bölge akraba olduğumuz alınların secdeye gittiği, semahların yapıldığı, halayların horonlar tepidiği zeybeklerin oynadığı her birimizin bir duruş sahibi olduğumuz güzel ülkemizde aziz milletimizle huzur içinde yaşamak varken ajan ve provokatörlerin oyunlarına gelmeyelim. Halk olarak hep biz kaybediyoruz arkadaşlar bir olalım iri olalım diri olalım. Sevelim sevilelim ama oyuna gelmeyelim son sözü, Atatürk’ün o muhteşem sözüyle noktalayalım.
 “Devlet iradesi işlemez olursa kişilerin özgürlüğünü koruyacak hiçbir güç ve aracı kalmaz.” Atatürk
Saygılarımla.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum