Murat Gülşan

Murat Gülşan

[email protected]

BUCADA PROF. DR. DERYA YENTÜR SESLERİ

29 Şubat 2024 - 12:07



Buca belediyesi belediye başkanı adaylarına şöyle bir bakıyorum en donanımlı en Bucalı en istikrarlı ve insana dokunacak bucamızla belediyeciliği kaynaştıracak asla rant, bina, çiçek böcek süsleme belediyeciliği yapmayacak eğitimci ve Asena yürekli Buca belediye başkanı adayı Kıymetli hocam Prof. Dr. Derya Yentür hanımefendiyi görüyorum. Ben kendisini şahsen tanıyorum eşide iyi teşkilatçı ve duruş sahibi bir beyefendi sizler net şunu söylüyorum Derya hocamla tanışın, dinleyin soru sorun ve ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bende bulunduğum ilçenin son durumunu şöyle araştırdım ki ne olduğunu sizlerle paylaşayım dedim. Evet yaklaşan yerel seçimler öncesi kararsızların neredeyse %70'i bulduğu Buca'da Demokrat Parti adayı Prof. Dr. Derya Yentür dengeleri değiştirdi.

Buca doğumlu ve babadan siyasetin içinde olması daha lise yıllarında Burhan Özfatura ve Işılay Saygın'ın yanında birçok projede görev almış olması sebebi ile Buca'daki siyasi konjonktürü iyi bildiğini her fırsatta dile getiren Yentür iddialı projeleri ile şimdiden Bucalılardan eğitim ve öğrenci gruplarından destek alarak geçerli not almış durumda.

Uluslararası alanda yayınlanmış birçok makalesi ve basılı 7 kitabı bulunan  Prof Dr. Derya Yentür Buca'da yapılan son araştırmalarda mevcut adaylar içerisinde en güçlü profile sahip olduğu konuşuluyor.
Seçimlerin Akp ve Chp arasında geçeceği düşünülürken Demokrat Parti Genel Merkezinin Buca'da yaptığı son dakika hamlesi Buca ilçesinde kartların yeniden dağıtılmasına sebep olmuş durumda.

Geçmişte Buca siyasetine yön vermiş birçok ismin Yentür ile hareket etme kararı aldığı ilçe kulislerinde konuşulmaya başlanmış ve çıtanın Yentür tarafına doğru yükseldiği söylentiler arasında.

Özellikle benim çevremde de kendisini merak edenler oldukça çok fazla Derya hocamın bir başka özelliği de çok mütevazi bir yapıda olmasıdır. Projeleri benim çok hoşuma gitti özellikle ben Bucamız da sosyal tesisin olmadığını insanlar ucuza çay içilebilecek sosyal tesisi aradığını belirttim örneğin dedim Belediyeye ait tost, sulu yemek, çay kahve gibi ürünlerin olduğu mekanlar, tiyatro, sinema, Bedava düğün salonu vs.. Sabırla sükunetle dinleyerek hepsini not alan Derya hocama çıkmış olduğu bu yolda başarılar dilerim. Buca için çok büyük şans olan belkide ikinci Işılay Saygın dönemi olabilecek bu kısmeti kaçırmayın derim. Parti belediyeciliğ değil, donanımlı iş bilen, liyakat belediyeciliği için yinede takdir siz değerli Buca halkımızındır,

Saygılarımla.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum