Sibel Bingöl

Sibel Bingöl

[email protected]

" ATEŞTEN GÖMLEK "

11 Şubat 2023 - 12:36 - Güncelleme: 11 Şubat 2023 - 20:01

Bu yazımı  Nene Hatun’un torunu olarak ve Halide Edip Adıvar’ın her kelimesine en derin saygımla, minnetle anarak O’nun kurtuluş savaşında verdiği mücadeleyi ve sözlerini ruhumda hissederek; sesini  yazıyorum…

Halide Edip Adıvar : “Hayat insana oklarını atar, siz de göğsünüzü açar, onların ciğerlerinize saplandığını görürsünüz.”

Bu zor günlerde herkes duruşunu, karakterini, sabrını sergiliyor. Bir yanda çaresizlik, bir yanda enkaza dönen ülkemiz, bir yanda da acımızdan beslenen kirli,siyasi propagandacılar…

Halide Edip Adıvar: “ insan korku içinde, ümitsizlik içinde, maddi, manevi göremediği tehlikeler üstüne yürüyor.”

Ülkemizi 100. Yılına çıkarmak istemeyen, yüzümüze dost görünen düşmanlarımızın  kötü emellerine çanak tutup, umudumuzun enkazın altında kalması için var gücüyle çalışan, hain ordularına karşı damarlarımızdaki asil Türk kanına  ihtiyacımız var. 

“VATANINI  EN ÇOK SEVEN GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR”
Mustafa Kemal ATATÜRK

“Ateşten Gömlek giydik, aynı şiddetle, aynı buhranla, adeta nöbetler içinde; hissederek yeniden var oluş destanımızı yazacağız.” İşgal altındayken, düşmanın mermisi şakağına dayanmışken, Ay Yıldızlı Bayrağımızı bin yamayla dikip dalgalandıran ülkem, 
kurtuluşumuz nasıl olacak biliyor musunuz? 
“HERKES İŞİNİ EN DOĞRU, EN DÜZGÜN EN AHLAKLI ŞEKİLDE YAPACAK…!!” 

Binlerce insanımız binaların değil, ihmalin ve ahlaksızlığın altında kaldı. Bizi yaramızdan vurmaya çalışan ancak şeytanın iş birlikçileri olabilir. Herkes hakikatine uygun hareket eder. Charlie Hepdo bile daha dürüst, en azından insan gibi et-kemik kisvesinde görünüp günün çizimi başlığı altında “ Tank göndermeye gerek kalmadı” yazarak şeytanın askeri olduğunu net ifade ediyor. Enkazdan çıkan  çocuğu kaçıran kirli zihniyetin alçak Charlie’den ne farkı var? 

Halide Edip Adıvar: “Rabbim, sen, nefes almamızı bile bize kendi lûtufları diye gösteren zalimlerden bizi bir an için tahlîs et.” 

Enkazdan  çıkan çocuk kaçırılırsa, onca canımızın daha ölüsü yerdeyken hırsızlık,çapulculuk yapılırsa, yardım kolilerinden bikini çıkarsa, yardım taşıyan tırlar yağmalanırsa;
Bir taraf canla,başla ,son kuruşuna kadar yardıma koşarken diğer taraf zamlı etiketleri basarsa gün gelir bu ahlaksızlığın altında da kalınır”

Halide Edip Adıvar: “Gece en karanlık ve ebedi göründüğü zaman gün ışığı en yakındır. Her gecenin bir sabahı vardır."

Her ilimizde, her ferdimiz seferber oldu çocuklar kumbaralarını boşalttı, yaşlılar hac paralarını, yaşlı nineler sırtında erzak taşıdı milli mücadele ruhu bizim genlerimizde var, o ruhun şahlanıp bir olma zamanı ancak o vakit ayrık otları içimizden söküp atabiliriz. 

Bizler, damarlarımızda  Türk kanı dolaşan, genlerinde milli birlik ruhu olan Türk Milletiyiz, tarihimiz  şahidimiz. Hakikatimizde var olan asaletimizle her yıkımın , enkazın altından kalkacak inanca, güce ve donanıma sahibiz.

Halide Edip Adıvar: “Ateşten gömlek taşıyanlar sıcağın ısıttığı kadar yaktığını da bilirler.”
 
Dilerim bu felaketin altında kalan, toprağın bağrına bastığı canları rabbim şehitlik mertebesine eriştirsin, kurtulanlara  da rahmetiyle muamele  etsin, başımız sağ olsun.

YORUMLAR

  • 1 Yorum