Sercan Çetin

Sercan Çetin

[email protected]

Dünya Çevre Günü Üzerine...

06 Haziran 2021 - 20:56 - Güncelleme: 06 Haziran 2021 - 21:03

Birleşmiş Milletler Örgütü’nün 5 Haziran 1972 yılında İsveç’in başkenti Stockholm’de 133 ülkenin katılımı ile düzenlediği zirve günü “Dünya Çevre Günü” olarak ilan edildi.
5 Haziran yani bugün, çevre sorunlarına karşı kamuoyunun dikkatini çekmenin yanısıra vatandaşları bilinçlendirmek üzere tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de basın toplantıları düzenleniyor.
Çünkü bugün önemli bir gün. Çevreyi korumak ve yaşatmak adına kurum ve kuruluşlarımız tarafından elle tutulur, gözle görülen çalışmalar yapıldığını görmekteyiz.
Belediyelerimiz,ilgili bölge müdürlükleri bölgenin ağaçlandırılması ve korunması noktasında gerçekli çalışmaları yapmaktadırlar.
Orman Bölge Müdürlüğü'nün bugün yayınladığı bildiriyi okurken dikkatimi çekti. Her yıl dünyada ortalama 13 milyon hektarlık orman varlığının yangınlar ve çeşitli nedenlerden dolayı zarar görüyormuş.
Bereket versin. Ülkemiz, dünya genelinde orman varlığını arttıran ender ülkelerden biri.
Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, konuya dair yaptığı açıklamada ;Türkiye'de 22,9 milyon hektar ormanlık alan bulunduğunu belirterek OGM olarak her sene ülkemize ortalama 300 milyon yeni fidan kazandırdıklarını kaydetti.
2023 hedefinden de bahseden Karacabey, orman varlığını yüzde 30'a çıkarmanın yanısıra 7 milyar fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.


AK Parti'nin  Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı ise bugün 81 il teşkilarında, eş zamanlı düzenlediği ortak basın açıklamasında 'Cemre' ismini verdiği çevre gönüllüleri hareketini 81 ilde binlerce gencin katılımıyla başlattıklarını açıkladı.
Ülkemizde doğayı ve çevreyi korumaya yönelik bu uygulamaya bizler destek olmalıyız.
Memleket için çalışanların, düşünenlerin ve yaşayanların yanında olacağız elbette. Ama gelin görün ki bugün gazetemize ulaşan bir fotoğraf içimizi burktu adeta.


https://www.erzurumsoz.com/images/files/2021/06/60bbe7623fa0c.jpg

Sulak alandaki bir ağacın görüntüsü ''duyarlılık bumu'' dedirtti.
Araştırmacı Eğitimci Yazar Ömer Faruk Kızılkaya gönderdi fotoğrafı bize.Kendisinden konuya dair bilgi aldım. Kendisi ağacın içerisinde ateş yakıldığını söyledi.


https://www.erzurumsoz.com/images/files/2021/06/60bbe6e3e0383.jpg

Yukarıda bahsettiğim gibi çevrenin ve ormanların korunması adına gönüllülerin heyecanını daha şimdiden hisseden biri olarak, bu ağaca yapılanlara bakınca üzüldüm açıkcası.
Biz nasıl ki topraklarımızı kahramanlarımızdan emanet aldıysak, onu en kıymetli hazinemiz olarak korumayı da bilmemiz gerekiyor.
Ağacı korumak hepimiz için bir vazifedir.
O halde vazifemizi yerine getirelim. Ağaçlarımıza sahip çıkalım.
Kenti yaşanabilir bir çevreye dönüştürmek isteyenlere de destek verelim.
O zaman mesele kalmaz, herşey çözülür.
Kalın sağlıcakla.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum