Reklam
Haldun Arslan

Haldun Arslan


Duvar Resimleri

03 Ocak 2019 - 15:55

Oğlum Onur küçüklüğün de; evimizin duvarlarına çiçekler yapardı rengarenk boya kalemleriyle. Yaptığı resimler her hafta başında silinir ve yeni resimlere yer açılırdı. O güzel günlerde ben yoğun bir temponun içinden çıkıp eve geç saatlerde geldiğimde, oğlumun televizyon seyretmeden, hatta bizimle konuşmadan duvarlara çizip durduğu yıldız, papatya resimleri arasında bulurdum kendimi.

     Eşim bana, anaokulunda kendisine aktarılan, oğlumuzla ilgili sorunu anlattığında, önce paniğe kapıldığımı söylemeliyim. Eşime kalsa hemen uzman bir psikolog’a gitmeli ve gerekli ilaçlara hemen başlamalıydık.Düşündüm ve fark ettim ki; ben işe gidip gelme, geçimimizi sağlama telaşı arasında oğlumla hemen hiç konuşmuyordum. Evet; eve geldiğimde,yorgunluktan eşim de dahil olmak üzere evdekilerle o kadar az konuşuyordum ki, bu da onlara yetmiyordu. Oğlum da kendi dünyasını kurmuş ve o dünyada masalları ile ayakta kalmaya çalışıyordu. Hepinize yaşananlar ne kadar tanıdık geldi değil mi! Tüm yaşamını işle dolduranlar için tanıdık bir sahne değil mi? Tüm çalışan ve kendini koştururken bulanların, sevdiklerinin başına gelenleri anlatmakta.

    Yaptığım özeleştiri sonucu yanlışımı gördüm, sanırım kızıma daha fazla zaman ayırıyordum.   Oğluma her gün zaman ayırmaya başladım, oyun oynamaya ve konuşmaya çalıştım. Sosyalleşmesi için okul öncesi eğitim yapan anaokulu dışında ek sosyal aktivitelere gitmeye başladı. Bir de baktık, biz de onun kurduğu hayal dünyasının içine girmişiz.

    İnanın dostlarım; yaşanan koşturmaca arasında sevgi eksikliği, duygusuz ortamlar, bazı hastalıkların da nüvesinin atılmasına neden olmaktadır. Sağlıklı olmak ve sağlıklı yaşamak istiyorsak, hayatımızda sevgiye yer vermeliyiz,  şükretmeli, kanaat etmeliyiz. Bunların üzerine Üstün Dökmen ve Doğan Cüceloğlu tarafından yazılmış olan bazı kitapları okumak aileme yaklaşımımda çok faydalı oldu, hocalarıma teşekkür etmek istiyorum.

     Evet; insan başarı peşinde koşup ego tatminiyle uğraşırken , en kolay boş verdiği şey ailesi oluyor ve maalesef bunu farkedemiyor. Düşünce ve duygusal alanlar eksik kalınca, karşımıza çıkan hastalıkları yenmeye ne elimizdeki para, ne bilgi birikimimiz yetmiyor.

Yaşantımızdan sevginin eksik olmaması dileğiyle, sağlıkla kalın dostlarım.

YORUMLAR

  • 0 Yorum