Savaş Yılmaz

Savaş Yılmaz

[email protected]

Sevenler terk etmez, sevmeyenlerdir bırakıp gidenler

14 Haziran 2023 - 13:01

Sevgi su gibidir, sevgi merhamettir, sevgi ilgidir, sevgi zaman ayırmadır ve sevgi bir isyandır tüm kötülüklere karşı. Hakiki seven insan sevdiğini bırakıp gitmez, sevgi bütün sevgisizliklere karşı bir başkaldırıştır çünkü. Siz, sizi seveni terk edip gider misiniz, terk edince yüreğiniz kaldırabilir mi bu acıyı ve eksikliği, bırakıp gitmek bu kadar kolaysa bir insan ben seviyorum diyebilir mi ve bunu söyleyince utanması gerekmez mi, seven cehennemde bile olsa sevdiğini düşünür.

Her dil sever ama her kalp sevgiyi taşıyamaz, sevgi ağır bir yüktür, doğruyu yaparsan huzur getirir ama yanlış yaparsan farkında olmasan bile huzursuzluk getirir hep. Neden insanlar birkaç ay içinde veya belli bir müddet sonra seviyorum dediği insandan kaçar çünkü hakiki değildir sevgisi. Sevgiler mesafeleri aşar, sevgiler arayı bozmaya çalışan tüm fitneleri yıkar geçer, sevgi bir süt gibidir dikkat ettikçe hep beyaz kalır ve hep temiz kalır. Sevdiğinizin parmağı kanıyor diye sizin yüreğinizde burkulma olmuyorsa neye yarar birlikteliğiniz, seven insan beş dakika ayrı kalmaya dayanmazken uzun süre boyunca hiç arayıp, sormamak ancak sevgisizliktir. Kimsenin kalbini açıp bakamıyoruz muhakkak ama güzel seven insan kendini belli eder, mesela size kelebek gibi yaklaşır, bir saniye sonra acaba kaybedebilir miyim veya uçup gider mi benden diye düşünür, kesinlikle abartı değildir bu dostlarım. Bir annenin çocuğuna yaklaşımı gibi olamaz sevgi ama yüreği birlikte çarpan insanların bedenleri de birlikte çarpmalı, araya mesafe fazla girmemeli ve küskünlükler ise gururdan dolayı uzatılmamalı, mesajlaşma ile değil yan yana gelinmeli çünkü telefonlar kalpten gelen duyguyu gözlere yansıtmaz. Bir insan ne kadar da sinirli ve ne kadar da kızgın olursa olsun, sevdiğinin gözlerine bakınca yüreği hemen yumuşar.

Sevgi acemi davrananları affetmez, sevgi geç kalanları affetmez ve sevgi bir ev gibidir, ne kapısını açık bırakırsın ne de çatısını onarmayı unutursun çünkü bilirsin ki kapı açılınca hırsız, çatı onarılmaz ise yağmur ve kar girer. Bu yüzdendir ki önce sıkı sıkı örtün sevginizi ve kimseye fazla belli etmeyin gönül bağınızı, hep nazar ve hep kem gözler vardır. Yaşadığınız mutluluğa gıpta eden bazen de araları bozulsun diye düşünen insanlar. Sevginizin çatısını onarın, kapısını kapatın ve evinizin üstünü güzelce örtün ki kimsenin sevginizi bozması mümkün olmasın. Sevenler hiçbir zaman gitmez, gidenler ya sevmemiştir ya da sevdiğini zannetmiştir ve bunun başka açıklaması yoktur.

Severken bırakıp gitmenin bahanesi olmaz, bahane sevgilerde bulunmaz, sevgi tektir ve sevgi aşka bürünüp kollarını açar karşındakine. Üzülünce üzülen, mutlu olurken mutlu olan insanlar seviyordur sadece. Mesela siz arabanızı bir yerde bırakıp gider misiniz veya paranızın hepsini bir yerde bırakıp gider misiniz, gitmezsiniz değil mi, bence de gitmezsiniz çünkü değerlidir onlar sizin için ve geleceğinizdir ona göre sevgi hissedersiniz elinizdeki mal ve mülke, peki nasıl olur da dünya kadar değerli olması gereken bir insanı veya seviyorum dediğinizi arkanızda bırakırsınız, bunun adı dümdüz sahtekârlıktır. Kızmayın bana dostlarım ama sahtekârlıktan başka kelime yakışmazdı bu seviyorum deyip gidenlere. Sahte sevgilerin, sahte duyguları ve sahte iltifatları olur, belki iki tarafta sahtekârdır bilemem ama bir insanı bırakıp gidecek kadar düşmeyin...

Bazen iki taraflı sevgiler biter ve herkes yoluna gider ama arkanızda kalbi kırık ve gözlerinden yağmur gibi gözyaşı dökülen birini terk etmek sevgisizliktir ve bunun tek bir adı vardır, sadakatsizlik. Göz bakar, kalp sever ve beden ister güzel dostlarım, o hâlde iki beden birbirini isterse sevgi olmak zorunda, olmayınca sevgi istersen kitap yaz duvara as, istersen de gökyüzüne yazı yazdır. Severken sırtını dönen insan seviyorum demesin ve boşuna ağlamasın, sevgi sadece duygu değildir, sevgi o insana bağlanıp birkaç saat haber alamayınca endişelenip telefona sarılandır, sevgi bir düşüncedir ve sevgi her an yanında olmaktır. Başınız ağrıdığında sizinle ilgilenmeyen, sıkıntı çektiğinizde, hastalandığınızda yanınızda olmayan insan sizi sevmiyordur, sadece sizden yararlanan biridir ve bu hep böyle kalacaktır.
                                                                                                                        
Hep mutlu ve huzurlu kalmanız dileğiyle, sevgiler ve saygılar

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum