Kılıçdaroğlu: Depremzedelerin evlerini ve iş yerlerini 5 kuruş almadan yapacağım

EGEOLAY/Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdroğlu; Mersin Millet Buluşması'nda seçimler nedeniyle iktidarın arka plana ittiği depremzedelerin sorunlarını hatırlattı. Kılıçdaroğlu, evlerin ve işyerlerinin yapılmasının sorumluluğunun devlette olduğunu vurguladı.

Kılıçdaroğlu: Depremzedelerin evlerini ve iş yerlerini 5 kuruş almadan yapacağım
Editör: Ege Olay
05 Mayıs 2023 - 16:20
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş; Mersin Millet Buluşması'nda yurttaşlarla bir araya geldi. Mersinliler mitinge yoğun ilgi gösterdi.
Kemal Kılıçdaroğlu, 6 Şubat'ta meydana gelen depremde evleri ve işyerleri yıkılan depremzedelerin Millet İttifakı iktidarında borçlandırılmayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu depremde yıkılan evler ve iş yerleri için kamu idaresinin de sorumluluğunun bulunduğunu hatırlattığı konuşmasında Anayasa gereği idarenin sorumluğundan meydana gelen hasarı devletin karşılaması gerektiğini ifade etti. 
 
Kemal Kılıçdaroğlu; "Ben bütün depremzedelere söz verdim. Evleri yıkılan, dükkanları yıkılan bütün depremzedelerin evlerini, işyerlerini yapacağım ve 5 kuruş almadan teslim edeceğim. 20 yıl borçlanma olmayacak. Aslında Anayasa bunu diyor" ifadelerini kullandı.
 
Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle oldu:
"DÜNYA SİYASET TARİHİ YAZACAK"
Birlikte değiştireceğiz. Birleşe birleşe değişeceğiz. Bir otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz. 5 milyon 300 bin genç gidecek, otoriter yönetimi değiştirecek. Dünya siyaset tarihi bunu yazacak. Dünya gençliği için de örnek olacaksınız.
 
Depremzedelere en çok kucak açan il Mersin. 350 bin depremzedeyi kucakladınız. Dünyaya dayanışma örneği sergilediniz.
"DEPREMZEDELERİN EVLERİNİ VE İŞ YERLERİNİ 5 KURUŞ ALMADAN YAPACAĞIM"
Ben bütün depremzedelere söz verdim. Evleri yıkılan, dükkanları yıkılan bütün depremzedelerin evlerini, iş yerlerini yapacağım ve 5 kuruş almadan teslim edeceğim. 20 yıl borçlanma olmayacak. Aslında Anayasa bunu diyor.
 
"BAY KEMAL VATANDAŞA ÇALIŞACAK"
Emekliye de söz verdim. Kurban Bayramı'nda emekli bankadan 15 bin lira parasını çekecek. Diyorlar ki 'Parayı nerden bulacaksın?' Bay Kemal tam 27.5 yıl devlette çalıştı, Maliye Bakanlığı’nda. Bütçe nasıl yapılır, paralar nerelere harcanır, planlama nasıl olur bütün hayatı bununla geçti. Bütçeyi siyasi otorite yapar. Siyasi otorite parayı kime uygun görürse ona verir. Onlar beşli çetelere, Bay Kemal vatandaşa, emekliye, işçiye, çiftçiye çalışacak. Üç dört yerden maaş alanların tamamını keseceğim. Bu dönemi bitireceğiz.
 
 "ATATÜRK'ÜN ÇANKAYA'SINA ÇIKACAĞIM"
Benim saraylarda gözüm yok. Ben sizler gibi yaşamaya alışkınım, mütevazı yaşamak istiyorum. Allah nasip ederse Cumhurbaşkanı seçildiğimde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  Çankaya’sına çıkacağım.
 
Yeteri kadar kamplaştırıldık. Sinir küpü olduk. Komşu komşunun kimliğini, inancını sorgulamaya başladı. Buradan çıkmamız lazım. Herkesin kimliği, inancı, yaşam tarzı Bay Kemal’in başının üstüne.
"KÖYLERDE ZİRAAT MÜHENDİSİ, TEKNİSYEN OLACAK"
Köylerde sadece öğretmen ve imam olmayacak. Tarım yapılıyorsa ziraat mühendisi, teknisyeni olacak. Hayvancılık yapılıyorsa veteriner hekim olacak. Çiftçinin toprak analizlerine bakılacak. Bu söylediğim kişiler üreticinin emrinde olacak.
 
"SURİYELİLERİN CAN VE MAL GÜVENLİKLERİNİ TAMAMEN SAĞLAYACAĞIZ"
Suriyeli kardeşlerimizi en geç iki yıl içinde kendi ülkelerine uğurlayacağız. Asla ırkçılık yapmayacağız. Onların okullarını, kreşlerini, yollarını Avrupa Birliği fonlarıyla yapacağız. Gidecekler kendi ülkelerine ve ata toprağında rahat etmelerini sağlayacağız. Meşru hükümetle karşılıklı büyükelçilikleri hemen açacağız. Buradan gidenlerin can ve mal güvenliklerini tamamen sağlayacağız.
 
"O PARALARIN TAMAMINI GETİRECEĞİM"
Parayı alacaksın New York'ta 35 katlı bina yapacaksın, Bak Kemal bunu seyredecek! Yemezler, o paraların tamamını getireceğim.(Gercekgündem)
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum