Efes Tarlası Bakkalı Yerel Üretici İçin,İyi Gıda İçin Hizmette

EGEOLAY/Efes Tarlası Bakkalı Selçuk Kent Konseyi alt katında hizmete girdi. Efes Tarlası Halk Bakkalı’nda kentli kadınların evde ürettikleri tarhana, erişte reçel, salça, meyve kurusu gibi ürünlerin yanı sıra Hopa’dan Karateke Köyü’ne, Tire’den Küçük Menderes Havzası’na kadar birçok bölgenin kooperatif ürünü satılacak.

Efes Tarlası Bakkalı Yerel Üretici İçin,İyi Gıda İçin Hizmette
Editör: Ege Olay
16 Ekim 2020 - 23:10
Kadınların üretime katılması, yerel üreticinin desteklenmesi, kooperatifleşmenin yaygınlaştırması amacıyla hizmete giren Efes Tarlası Bakkalı ile tüketiciler iyi, temiz ve adil gıdaya daha kolay ulaşabilecek.

Efes Tarlası Halk Bakkalı’nın açılışına Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel,  Efes Selçuk Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Gürsu Özütürk, kooperatif üyeleri, belediye meclis üyeleri ve üretici kadınlar katıldı. Açılış kurdelesini üretici kadınlarla birlikte kesen Başkan Sengel yerel üreticiyi desteklemek adına Efes Tarlası Toprak Okulu Tohum Merkezi Üretici Pazarı ve Tarım Müzesi’ni kapsayan projenin ilk adımının Efes Tarlası Bakkalı ile atıldığını belirterek; “ Efes Tarlası Bakkalı ile esas amacımız kadınların evde üretmiş oldukları ürünleri tüketici ile buluşturmaktır. Sağlıklı, iyi ve adil gıdaya herkes ulaşsın istiyoruz. Efes Selçuk’taki kadınlara Efes Selçuk Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin bütün azalarına, bizimle birlikte aynı anda hareket eden ve gönüllülük esası ile çalışan kadınlara bu projeye destek oldukları için, üretime dâhil oldukları için teşekkür ediyoruz” dedi.



BİR ARADA GÜÇLÜ OLDUĞUMUZU İSPATLAMAK İSTİYORUZ



Efes Tarlası Bakkalı’nın özellikle 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde hizmete girmesinin ayrı bir önemi olduğunu belirten Başkan Sengel; “ Efes Selçuk’ta tarhana, erişte, reçel gibi ürünleri üreten tüm kadınlarımıza çağrıda bulunduk. Bu noktada kadınlarımıza Efes Selçuk Tarımsal Kooperatifi aracılığıyla ulaştık. Bu ağ daha da büyüyecek. Böylece daha fazla sayıda kadın evde ürettikleri ürünlerle para kazanabilecek. Ama hiçbir şekilde esnafla rekabet etmek gibi bir derdimiz yok. Bizim esas amacımız sadece yerel üreticiye el uzatmaktır. Bu vasıta ile esnafımızın da kooperatiflere el uzatmalarını amaçlıyoruz. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi kooperatifçiliği yaşatmak, hep beraber çok daha güçlü olduğumuzu ispatlamak istiyoruz.” dedi.

Başkan Sengel’in konuşması ve açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından katılımcılar Efes Tarlası Bakkalı’nı gezdiler.