Reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi 9 ilçeye otobüs hibe etti

EGEOLAY/İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin dört bir yanından gelen toplu taşıma talebine kayıtsız kalmadı. Büyükşehir Belediyesi, siyasi parti farkı gözetmeden 9 farklı ilçe belediyesine otobüs hibe etti. Araçlar, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı son oturumu öncesi Kültürpark’ta düzenlenen törenle belediye başkanlarına teslim edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 9 ilçeye otobüs hibe etti
Editör: Ege Olay
16 Ekim 2020 - 23:07
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin 9 farklı ilçesinden gelen otobüs talebine olumlu yanıt verdi. Belediye, Malatya'nın Arapgir'li ile Arguvan, Balıkesir'in Edremit, Kahramanmaraş'ın Nurhak, Tunceli'nin Ovacık ve Pertek, Giresun'un Piraziz, Kütahya'nın Simav ve Konya'nın Tuzlukçu ilçelerine birer otobüs hibe etti.



ESHOT Genel Müdürlüğü'nün Gediz Atölyesi’nde bakımları yapılarak yenilenen araçların teslimi için tören düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Ekim ayı son meclis birleşimi öncesi Kültürpark'ta düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu, Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Arapgir Belediyesi’ni temsilen Abdullah Demirel, Edremit Belediyesi’ni temsilen Engin Keskin'in yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP Grup Başkan Vekili Nilay Kökkılınç, AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, İYİ Pa rti Grup Başkan Vekili Kemal Sevinç, MHP Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey ve meclis üyeleri katıldı.



“Parti farkı gözetmeksizin bu tür katkıları yapacağız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, programda dayanışmanın önemine dikkat çekti. Özuslu, “Bu aslına bizim dayanışma duygumuzun, bizde var olanların değerlendirilerek, ihtiyacı olanlara verilmesi ve onların da işinin görülmesinin aracıdır. Anadolu kültüründe olan yardımlaşma ve destekleme duygularının bir tezahürüdür. Sevindirici bir tören yaptık. Hepsine kazasız belasız yolculuklar temenni ediyorum. Kendi ilçelerindeki vatandaşlarına hizmet etsinler. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak parti farkı gözetmeksizin bu tür katkıları yapacağız” dedi.

 

 Tuzlukçu Belediyesi’ne özel tasarım

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tuzlukçu Belediyesi’ne hibe ettiği aracı, kütüphane ve kreşe dönüştürdü. Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, ilçenin 15 mahallesi bulunduğunu söyledi. Akbuğa, “Mahalleye dönüşen yerlerde okuma oranları oldukça düşük. Yaptığımız araştırmalarda çocukların kreş eğitimi de alamadıklarını belirledik. 15 mahalleye 15 kütüphane açma şansımız yok. Onların hepsine öğretmen gönderme şansımız yok. O nedenle bir araçla hem kreş hem kütüphane görevi üstlenecek bu araç sayesinde, sorunu çözüme kavuşturmayı planladık. Çocuklarımızın özlemlerini gidermek, onları okuyan bir nesil haline getirmek istedik. Bu gerçekten bizim için çok önemliydi. Tunç başkana ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu projenin tüm belediye &oum l;rnek olmasını diliyorum” diye konuştu. Törende, Özuslu ve siyasi partilerin grup başkan vekilleri, belediye başkanlarına araçların anahtarlarını teslim etti.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce de Çanakkale’ye bağlı Bayramiç ile Balıkesir’in Gömeç ilçelerine birer otobüs hibe etmişti.