Bitcoin ile Neler Satın Alabilirsiniz

EGEOLAY/Bitcoin’i bu kripto para birimini kabul eden tüm satıcılardan bir ürün satın almak için kullanabilir, onlarla takas yoluyla alışveriş de yapabilirsiniz.

Bitcoin ile Neler Satın Alabilirsiniz
Editör: Ege Olay
21 Nisan 2022 - 19:41
Eğer Bitcoin kabul etmeyen bir satıcıdan ürün almak istiyorsanız bir aracı Bitcoin şirketine Bitcoin ile ödeme yaparsınız ve bu şirket satıcıya onun istediği fiat para biçiminde ödeme yapabilir. 
Kısacası seçenekler oldukça fazla. Üstelik Bitcoin, geleneksel para birimlerinin aksine transfer ücretlerine oldukça düşük fiyatlar ödemenize imkân sağladığı için günümüzde oldukça tercih edilen bir ödeme biçimidir. 
Yeni bir yatırımcıysanız ya da kripto para birimleri hakkında bilgi sahibi, deneyimli bir yatırımcıysanız Bitcoin ve diğer kripto paraları ödeme yöntemi olarak kullanmamış olabilirsiniz. Ancak, pazarda bu dijital paraların nüfuzu oldukça fazla. Bitcoin kabul eden birçok perakendeci ve ödeme platformu bulunuyor. Bitcoin ile birçok lüks mal veya hizmet satın alabilirsiniz. Bitcoin’i takas edebilir, dünyanın birçok yerinde sanal bir kart gibi kullanabilirsiniz. Bitcoin oldukça değişken bir kripto para birimidir. Başarılı ticaret için yatırım kursları almak veya otomatik ticaret uygulamalarını kullanmak en iyisidir. Örneğin Crypto Robo uygulamasını düşünebilirsiniz.
Teknoloji şirketleri, lüks yaşam hizmetleri veren şirketler, seyahat acenteleri gibi birçok organizasyon artık Bitcoin ile ödemeyi kabul ediyor. Peki Bitcoin ile neler satın alabileceğinizi tam olarak biliyor musunuz? İşte size fikir olması açısından Bitcoin’lerinizi harcayabileceğiniz birkaç seçenek:

Seyahat
Bitcoin ile otellerde kalmak için ödeme yapabilir, uçak bileti alabilirsiniz. Şimdiden ABD’de bulunan dünyanın dev seyahat şirketlerinden bazıları Bitcoin ile ödeme kabul ediyor. İlerleyen zamanlarda bu sayının katlanarak artacağı öngörülüyor.

Online Ticaret Mağazaları ve Ödeme Şirketleri
Hepimiz birer online alışveriş bağımlısıyız. Bunu fırsat bilen ve Bitcoin’in geleceğine inanan e-ticaret şirketleri Bitcoin ile ödemeyi kabul etmeye başladı bile. En büyük örneklerinden biri Shopify.
Aynı zamanda dev ödeme dijital kanalı PayPal da ticaretle uğraşanların Bitcoin almasına, satmasına ve Bitcoin ile harcama yapmasına izin veriyor. 28 milyon kullanıcısı olan PayPal kripto para ile ödeme kabul ediyorsa yakında neden merkez bankaları da kabul etmesin ki?
 
Oyunlar
Bitcoin’i bir ödeme türü olarak ilk kabul eden pazarlardan biri şüphesiz video oyunlarıydı. Steam, Xbox, Playstation gibi birçok video oyunu devi alışverişlerde Bitcoin’i kabul ediyor.
Aynı zamanda video oyunu platformlarında ödeme gerçekleştirmek için kullanılan bazı eklentiler yaratılacağı ve bu eklentilerin oyunculara Bitcoin kazanmak için oyun oynama fırsatı yaratabileceğine dair söylentiler mevcut. Bu, oyun içi aksesuarları satın almak için de Bitcoin kullanabilecek oyuncular için devrim niteliğinde kolaylıklar sağlayan bir gelişme olarak görülebilir.

Lüks Ürünler
Bitcoin kullanarak altın satın almanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Bilmiyorsanız şimdi duymuş oldunuz. Lüksü ışıl ışıl bir külçe altınla tatmak istiyorsanız satoshi’lerinizi hazırlayın.
Elbette lüks araba tutkunlarına da birçok fırsat sunuluyor. Online araba satışı yapan şirketler Bitcoin ile ödemeyi kabul ediyor. Ayrıca, bitcoin ile özel uçak kiralanabiliyor, hatta zorlarsanız ev bile alınabiliyor.

Diğer Hizmetler
Başta VPN hizmetleri veren şirketler olmak üzere birçok sektörün tanıdık isimleri Bitcoin ile ödemeyi kabul ediyor. Amazon ve Uber kullanıcılarına ürün veya bir yolculuk satın almaları için Bitcoin ile ödeme olanakları tanıyor.

Sonuç
Biraz daha çabayla yakında Bitcoin ile fiat para birimleriyle satın alabildiğiniz her şeyi satın alabiliyor olacaksınız. Yukarıda saydıklarımızın dışında birçok Bitcoin ile ödeme olanağı sunan satıcı ve hizmet sağlayıcı bulunuyor. Tüm bunlar özellikle geleneksel ödeme yöntemleri ve bankacılık işlemlerinden kaçmak isteyenler için büyük kolaylık anlamına geliyor.
Henüz herkes tarafından benimsenmeyen kripto para birimlerinin ödeme konusundaki yetenekleri gün geçtikçe artıyor.
Ancak Bitcoin’in ileride çok değerleneceği düşünülürse, bir mal veya hizmet satın almak yerine yatırım olarak görmek ve saklamak hala en mantıklı ilk fikir olarak başı çekiyor diyebiliyoruz. Çünkü bir düşünün; Bitcoin ile ödemenin yaygınlaştığı dünyada Bitcoin’in değeri kim bilir ne kadar artar. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum