Bitcoin şimdi alınır mı?

EGEOLAY/Meksika’nın en zengin milyarderlerinden olan biri, son zamanlarda takipçilerine bitcoin satın almalarını tavsiye ediyor.

Bitcoin şimdi alınır mı?
Editör: Ege Olay
21 Nisan 2022 - 19:42
Milyarder Ricardo Salinas Pliego, tavsiyelerini dinleyen takipçilerinin ileride kendisine teşekkür edeceklerini belirtiyor.
Telekomünikasyon, medya, finansal hizmetler ve perakende alanında hizmet veren Grupo Salinos şirketinin kurucusu ve başkanı tanınmış bir kripto para birimleri meraklısıdır. Kendisi şu anda değer kaybediyor gibi görünse de Bitcoin satın almaya devam etme çağrısında bulundu. Şu anda satın almalı ve elinizdekileri satmamalısınız diye demeç veriyor.
Salinas, şu anda bitcoin'in ucuz olduğunu ve bu kripto para birimini elde etmek için iyi bir zaman olduğunu düşünüyor. Bu zamanda Bitcoin satın almayı öneren tek üst düzey iş adamı Meksikalı milyarder de değil. Yaygın olarak tanına kripto para birimiyle ilgilenen birkaç ABD şirketi de "düşüşteyken satın almayı" öneriyor.
Salinas, Bitcoin'i coşkuyla "modern dünyanın altını" olarak adlandırıyor.

Uzmanların Bitcoin’in geleceği hakkındaki söylemleri
Kripto paraların değerleri düşebilir veya dalgalanmalar gösterebilir, bu yüzden de genellikle forumlarda veya internette birçok spekülasyon ve fikir ortaya atılabilir.
Kararsızsanız ve belirsizlik ortam şartları varsa, deneyimli yatırımcıların ve uzmanların ne söylediğini takip etmek önemlidir. Kripto para piyasası guruları, Bitcoin'in önünde hala çok fazla büyüme imkânı olduğunu ve hala yatırım yapmak için iyi bir zaman olduğunu söylüyor.
 JP Morgan’ın analistleri, Bitcoin fiyatının orta vadede fırlayacağını ve 146.000 dolara kadar ulaşabileceğine dair iyimser tahminlerini yayınladılar.
 Diğer tahminler ise Bitcoin'in 2022'nin sonuna gelmeden yarım milyon dolardan fazla değere sahip olabileceğini iddia ediyor. Bu tamamıyla bir çılgınlık!
 
Bitcoin alımını teşvik edebilecek bir başka işaret ise büyük yatırımcıların ve milyarderlerin kripto para birimlerine yatırım yapmaya olan istekleridir. Halbuki birçoğu daha öncesinde kripto para birimi evreninin dev bir spekülatif balon olacağını belirtmişti.
Kamuda yapılan tartışmalı açıklamalar var, gerçek şu ki büyük servet sahipleri olanların çoğu kendilerini konumlandırmaya ve Bitcoin balinalarına dönüşmeye çalışıyor. Piyasadaki en büyük oyuncuların bu hamleleri, Bitcoin'in sanal para olarak toplamda ve küreselde benimsenmesine doğru dönüşü olmayan bir yolda olduğumuzu gösteriyor.
 
Bitcoin’e şimdi yatırım yapmanız için sebepler
Bahsettiğimiz şeyler komplo teorisi değil. Tarihin ve yaşamın bu noktasında çoğu kişi İtibari para sisteminin büyük dünya hükümetlerinin yararına yaratıldığını biliyor.
İtibari para birimleri artık altın tarafından desteklenmiyor. Geçmişte hükümetler kasalarında altın tutuyorlardı ve para, değeri tutulan altınla desteklenen değişim senetlerinden oluşuyordu. İnsanlar paralarını altınla değiştirebilirdi. Her basılı kâğıdın arkasında gerçek bir değer vardı.
Ancak 1970'lerin başında ABD Başkanı Richard Nixon altın standardına veda ettiğinde tüm bunlar kökten değişti.
O zamandan bu yana ABD, her yıl altın rezervi olmadan milyonlarca yeni banknot basıyor, bu durum Donald Trump yönetimi sırasında ise çılgınlık noktasına ulaştı.
Altın rezervi olmadan kontrolsüz kâğıt para ihracı, diğer şeylerin yanı sıra, zaman içinde sürekli enflasyon olarak bilinen, bitcoin ile olmayan bir şeye, sınırlı sayıda birime sahip sanal bir para birimine neden oldu. Daha fazla bitcoin oluşturmak mümkün olmayacağı için bu kripto para birimini dijital bir rezerv olarak düşünebiliriz.
Kripto para birimlerine ki bunlardan en bilineni olan Bitcoin’e yapılan yatırımlar sayesinde, vatandaşlar kendi mevduatlarını hükümetlerin parasal manipülasyonlarına karşı koruma altına alabiliyor.
 
Sınırlı ve merkezi olmayan doğası, bitcoin'in herhangi bir hükümet veya banka tarafından kontrol edilemeyeceğini ve zaman geçtikçe değeri artmaya "mecbur" olduğu anlamına gelir.

Riskiz bir şekilde nasıl Bitcoin alınır?
Bitcoin'e yatırım yapmak için doğru zamanın geldiğine karar verdiyseniz ve bu konuda çok az deneyiminiz veya hiç deneyiminiz yoksa, güvenli ve risksiz bir şekilde bitcoin satın alabileceğiniz siteleri bilmelisiniz.
İnternette en iyi derecelendirmelere sahip borsaları bulmak çok kolaydır. Bunların arasından Coinbase, Binance, Kraken, Bitstamp gibi siteleri sayabiliriz. Otomatik ticaret için ticaret robotlarını da kullanabilirsiniz. Örneğin, Bitcoin Era. Bitcoin Era, kullanıcılarına güvenli bir gelecekte neredeyse ücretsiz ve en kolay şekilde şansı veriyor. Ancak, komisyoncular ve otomatik ticaret gibi belirli durumlarda bu kullanıcıların tercihlerini ortadan kaldırır. Bu kripto ticaret botu, kripto ticareti için kullanılmadığı zamanlarda bile vadeli işlemleri şekillendiriyordu. Kripto para biriminde zenginlik olduğuna inanıyorsanız, şimdi Bitcoin Era'ya katılmalısınız!
Paypal ile nasıl Bitcoin alınır diye merak ediyorsanız, bunun meşakkatli ama mümkün olan bir işlem olduğunu söyleyebilirim. Çünkü henüz PayPal, kripto para birimlerinin doğrudan satın alınmasına izin vermiyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum