Reklam

Batur 'Yapacak çok işimiz var'

EGEOLAY /31 Mart Yerel Seçimleri sonucunda rekor bir oyla Konak Belediye Başkanı seçilen Abdül Batur, katıldığı özel bir televizyon programında Konak için yapacağı çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Batur, ‘Konak için yapacak çok işimiz var. Çok çalışacağız’ dedi.

Batur 'Yapacak çok işimiz var'
Editör: Ege Olay
14 Nisan 2019 - 11:51
Konak’ı dinleyeceğim

 

Seçim sürecinde ve sonrasında vatandaşlardan gelen ‘Konak’ta neler yapacaksın’ sorusuna katıldığı televizyon programında cevap veren Batur ‘ İlk olarak Konak’ı dinleyeceğim’ dedi. Batur “ İlk projeniz ne dediklerinde Konak’ı dinleyeceğim demiştim. Konaklı hemşerilerimize 0533 071 66 65 numaralı whatsapp hattını veriyorum. Her türlü sıkıntı ve önerinizi bana gönderebilirsiniz. Bu benim vatandaşlardan gelen sorunları direkt olarak göreceğim ve takip edeceğim whatsapp hattım. Vatandaşı da dinleyeceğiz demiştik. Vatandaşımızın bize ve çözüme en hızlı şekilde ulaşacağı tek hattır. Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve Muhtarlarımızla her noktayı dinleyeceğiz demiştik. Bu hattan bize rahatlıkla ulaşabilirler. Bunun dışında Belediye’de her türlü şikâyet, benim önüme gelecek. Konak’ta, bundan sonra farklı bir belediyecilik anlayışı görecekler. Özellikle konaklı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bizlere gösterdikleri güvene layık olmak istiyoruz çok çalışacağız çok çalışacağız çok çalışacağız. Konak’ta her noktasına ulaştığımız hizmetle ilgili beklenen projeler, küçük noktalarla vatandaşlarımızın mutlu olacağı çalışmalar ve kentsel dönüşümle ilgili yapacağımız çalışmalarla, Konak’ı iyi bir noktaya getirmek için güzel işler yapacağız." dedi

 

 

 

 

 

Kentsel dönüşümde kimse mağdur olmayacak

 

“Seçim kampanyamızın en önemli maddesi Kentsel dönüşümdü ve Belediye meclisimizdeki en önemli komisyonu kentsel dönüşüm komisyonu olacak. Konak’ın çok büyük bir beklentisi var. Onun için konakta değerlendiriyoruz gibi bir konuşması oldu. Niçin konak? diyenlere de bu bir cevap olabilir. Gültepe Toros levent gibi yerlerde çalışmaya başlamamız lazım. Belediye meclisimizin Kentsel dönüşüm komisyonu ile birlikte entegre olarak çalışacak birde Kentsel dönüşüm müdürlüğü kuracağız. Kentsel dönüşüm bölgelerimizde çalışan, bu bölgeleri bilen arkadaşlarımızı dönüşüm çalışmalarının içinde değerlendireceğiz. Roman mahallelerinde de dönüşüme başlayacağız. Konak biraz eskimiş, Konak’ın yenilenmesi lazım. İzmir’in kalbi diyoruz ama damarlarında yağlanma oluşmuş anjiyo yapmamız lazım. Bu yüzden de, Narlıdere’deki modeli burada uygulayacağız. Hem bürokratik olarak hem de sahada yapacağımız çalışmalarla, kimseyi mağdur etmeden çalışacağız. Komşusu değişmeden binası değişmeden bunu yapacağız. Gültepe’de dolaşıyoruz, ‘başkanım burada park yok’ diyorlar. Hep karşımıza çıkan bir sorun. Meclis üyesi arkadaşlarımızın da tespit ettiği bir sorun. Bunun çözümü de kentsel dönüşüm. Oturma noktasında da tehlikeli noktaya gelmiş binalar var. Bu işleri yaparken muhtarlarımızı işin içine sokacağız."

 

 

 

Büyükşehir ile ortak proje üreteceğiz

 

Konak, İzmir’in en aktif ilçelerinden birisi. Tunç başkanımızın da içinde olacağı ve kendisiyle birlikte ortak bir masada buluşacağımız projeler üreteceğiz ki hızlı biçimde bazı şeyler yapmamız lazım. Burada her yöreden insan var bu bölgenin ayağa kaldırılması önemli. Beraberce hareket etmemiz lazım Konak ve Büyükşehir Belediyesi kol kola. 24 saat yaşayan Kemeraltı için çalışacağız. Bizim için Kemeraltı, dünyanın en büyük açık hava AVM’si. Büyükşehrin Belediyesi’nin 14 Milyona ihale ettiği bir proje var o proje devam ediyor şu anda o proje bittikten sonra orada kalıcı şeyler yapmak lazım şu an esnafımız bazı sıkıntılar yaşıyor bu bitince sıkıntı kalmayacak. Kordon İş Adamları Derneği’yle bir araya geldik Kordon’da festival yapacağız. Roman kardeşlerimizin çok büyük üç tane sıkıntısı var çocukların eğitimi. İş, aş sorunu. Mesken sorunu. Tabloyu görseniz çok büyük bir sıkıntı var. Roman çocuklarının yatkın olduğu müzik sektöründe gelişmeleri için roman kardeşlerimizin eğitim alacakları bir binanın ihalesini dün yaptık. İhale neticelenince hemen çalışmaya başlayacağız. Bitirdikten sonra da orayı roman kardeşlerimize teslim edeceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum