Ziraat Bankası'nın yeni genel müdürü belli oldu

EGEOLAY/Kamu Bankaları Genel Kurulu tamamlandı. Ziraat Bankası Genel Müdürlük görevine Alpaslan Çakar atandı.

Ziraat Bankası'nın yeni genel müdürü belli oldu
Editör: Ege Olay
26 Mart 2021 - 12:53

Kamu Bankaları Genel Kurulu sona erdi. Buna göre Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'ne Alpaslan Çakar getirilirken, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ve Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih'in görevine devam edeceği açıklandı.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevini 26 Mart 2021 tarihinde devrederek, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini tamamladı. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'ne Hüseyin Aydın'ın yerine Alpaslan Çakar getirilirken, Vakıfbank ve Halkbank'ın ise genel müdürleri değişmedi.

ZİRAAT BANKASI GENEL MÜDÜRÜ ALPASLAN ÇAKAR KİMDİR?

Alpaslan Çakar, 1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu ve 1996 yılında Ziraat Bankası’nda Müfettiş Yardımcısı olarak meslek hayatına başladı. Müfettişlik ve Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunan Çakar, Bölge Baş Müdürlüğü ve Daire Başkanlığı yaptı. 2010 yılından itibaren Bireysel Bankacılık, Operasyonel İşlemler, Dağıtım Kanalları Yönetimi ve Ödeme Sistemleri alanlarında Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Son olarak Haziran 2018'de Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olan Alpaslan Çakar 26 Mart 2021 tarihinde Ziraat Bankası Genel Müdürü oldu. Çakar, Ziraat Finans Grubu iştiraklerinden Ziraat Teknoloji, Ziraat Hayat Emeklilik, Ziraat Sigorta, Ziraat GYO, Ziraat Bank International AG ve Ziraat Moskova’da Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Üyeliği görevlerini de yürüttü. Alpaslan Çakar evli ve dört çocuk babasıdır.(NTV)


YORUMLAR

  • 0 Yorum