Yüzüncü yıl hediyeleri, yüzleri güldürdü

EGEOLAY/Karşıyaka Belediyesi, ulusal egemenliğin 100’üncü yılı dolayısıyla düzenlediği ödüllü video paylaşım etkinliği ile Karşıyakalı çocukların yüzünü güldürdü. İki haftalık süreçte, video çekip göndererek bayrak ve kitap hediyelerini teslim alan çocukların sayısı 600’ü aştı.

Yüzüncü yıl hediyeleri, yüzleri güldürdü
Editör: Ege Olay
01 Mayıs 2020 - 15:18
Karşıyaka Belediyesi tarafından hem koronavirüsle mücadele sürecinde çocukların karantina günlerine renk katmak, hem de ulusal egemenliğin 100. yıl heyecanını paylaşmak amacıyla sosyal medya üzerinden düzenlenen video etkinliği tamamlandı. “Çekmesi sizden, yayınlaması bizden” çağrısı üzerine harekete geçen yüzlerce Karşıyakalı çocuk, aileleri ile birlikte evlerinde gerçekleştirdikleri eğlenceli etkinliklerin videolarını çekerek Karbel Çocuk Kulübü’nün Instagram sayfasına gönderdi. Keyifli görüntüler sırayla sayfada yayınlanırken, tüm katılımcıların adres bilgileri alınarak evlerine hediyeler götürüldü.



12 GÜNDE, 600 KAPI ÇALINDI

Etkinliğin devam ettiği 12 iş günü boyunca Örnekköy’den Mavişehir’e, Alaybey’den Yamanlar’a kadar 24 farklı mahalleye giden ekipler, 600’den fazla ailenin kapısını çaldı. 7 yaş altı ve üzeri olarak iki gruba ayrılan çocuklara düzeylerine uygun kitaplar ile Türk Bayrakları tek tek teslim edildi. Koronavirüs tedbirlerine dikkat edilerek gerçekleştirilen dağıtımlara zaman zaman Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da katılarak çocuklara sürpriz yaptı.



EN ANLAMLI ETKİNLİK

Uygulamaya katılan tüm çocuklara ve ailelerine teşekkür eden Başkan Tugay “Kitap ve bayrak hediyeli video paylaşım uygulamamız, koronavirüsle mücadele günlerinde gerçekleştirdiğimiz en anlamlı ve en güzel etkinliklerden biri oldu. Çocuklarımızı evlerinde yaratıcı ve keyifli aktiviteler gerçekleştirmeye ve bu anlarını paylaşmaya teşvik ederken, bir yandan da 23 Nisan’ın ve ulusal egemenliğin 100. yıl coşkusunu yaşatmaya çalıştık. Biraz da olsa yüzlerini güldürebildiysek ne mutlu bize. Katılımcı çocuk ve ailelerimizin yanı sıra, özveriyle çalışan ekibimize de emekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum