Yerinde inceleme, anında çözüm

EGEOLAY/Bornova Belediyesi, iş ve süreçleri dijitalleştirerek internet üzerine taşımak için çalışmaya başladı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiği Fikir Atölyesi toplantısı, Bornova Kaymakamı Fatih Genel ve Yönetim Bilimci Prof.Dr. Jülide Kesken’in de katılımıyla yapıldı. Fen İşleri Şantiyesi’ndeki toplantıda belediye süreçlerinin dijitalleşmesi kararı çıktı.

Yerinde inceleme, anında çözüm
Editör: Ege Olay
27 Şubat 2020 - 09:51
Belediye iş ve süreçlerinin dijital dünyaya aktarılarak daha hızlı ve verimli şekilde işlemesinin önemine değinen Başkan İduğ, “Dünya dijitalleşiyor. Endüstride iş süreçlerinin etkileşimlerini ve üretim araçlarının iletişimini sağlayan ‘Endüstri 4.0’ devam ederken; bizim buna kayıtsız kalmamız mümkün değil. Elbette belediyeler ağırlıklı olarak hizmet süreçlerini yürütüyor. Ancak bu süreçlerde de dijitalleşme mümkün. Anlık veri alışverişi, süreçlerin dijital ortamdan yönetilmesi, mümkün olan işlerin ve tahsilatların internet üzerinden gerçekleştirilmesi bizim de hedefimiz olmalı. Çağdaş ve genç Bornova’nın çağdaş ve genç belediyesi olarak biz de Belediye 4.0’ı gerçekleştirmek harekete geçeceğiz” diye konuştu.

 

 

Birimler arası koordinasyon vurgusu

 

Bornova’ya daha iyi hizmet amacıyla yaptıkları toplantılar ile birimler arası ilişki ve koordinasyonu da daha sağlıklı hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan İduğ, “Her müdürlüğün sorumluluk alanı farklı olsa da pek çok çalışma birlikte yürütülüyor. Bu açıdan bakıldığında birim müdürlerimiz de dahil olmak üzere belediyenin tüm faaliyetleri ve çalışma alanları hakkında bilgi sahibi olması önemli. Her arkadaşımızın koyacağı bir fikir, bir kelime bizi çok farklı noktalara götürebilir. Bornovalılar adına ortaya konulan talep ve fikirler ancak ekip ruhu ve kurumsal bir yapı içerisinde gerçekleştirilebilir. Bugünkü toplantımızı bu amaçla burada yaptık. Önümüzdeki haftalarda başka yerlerde de bir araya geleceğiz” dedi.

 

 

Kaymakam Genel: Belediyecilik zor iş

 

Başkan İduğ’un Prof. Dr. Jülide Kesken ile birlikte toplantı öncesi Fen İşleri Şantiyesi’ndeki atölyeler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiği Kaymakam Fatih Genel ise belediyeciliğin çok zor bir iş olduğunu ifade ederek, “Bornova, 80 bin üniversite öğrencisinin eğitim gördüğü, aynı zamanda sanayi kenti olması ve Ege Üniversitesi Hastanesi nedeniyle hareketli nüfusa sahip bir yer. Tüm bu yoğunluğa rağmen asayiş anlamında sorunsuz ve nezih bir ilçe. Bu açıdan bakıldığında bizim işimiz kolay ancak sizlerin işi çok zor. Sürekli büyüyen, göç alan ve bütün büyükşehirlerde olduğu gibi yıllardır biriken sorunlarından üstesinden gelmek kolay değil. Başkan İduğ’un önderliğinde hep birlikte yaptığınız çalışmaları takdirle takip ediyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum