Reklam

"Memleketin Kısmeti" Çiğli'de sahnelendi

EGEOLAY/Türkiye çağdaşlaşma tarihinin önemli isimlerinden usta Yazar Aziz Nesin’in hayatının ve hatıralarının anlatıldığı Ankara Ekin Tiyatrosu’nun “Memleketin Kısmeti” isimli oyunu Çiğli’de büyük ilgiyle izlendi.

"Memleketin Kısmeti" Çiğli'de sahnelendi
Editör: Ege Olay
27 Şubat 2020 - 09:53
Ulusal ve uluslararası alanda büyük beğeni toplayan Ankara Ekin Tiyatrosu’nun “Memleketin Kısmeti” isimli tiyatro oyunu Çiğli Belediyesi’nin tarafından Çiğlili tiyatro severlerle buluşturuldu. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği etkinlik Fakir Baykurt Salonu’nda gerçekleştirildi. Yazarlığını Haluk Işık’ın, yönetmenliğini Murat Atak’ın yaptığı oyun, Ankara Ekin Tiyatrosu oyuncuları Işıl Poyraz, Koray Ergun, Bülent Ateşoğlu, Suat Ülhan, Ersen Ocak, Murat Ercanlı, Murat Demirbaş ve Burcu Oktav tarafından sahnelendi. Aziz Nesin’in siyasal ve toplumsal olaylara bakışının hicvedildiği 2 perdelik müzikli güldürü oyunu gecenin sonunda sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.

Başkan Gümrükçü: “Sanatı yaşatan bir kent olacağız”

Çeşitli kültürel etkinliklerin yaşam alanı bulacağı bir kent modeli oluşturmak için çalıştıklarını belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Göreve geldiğimiz günden bu yana her yaştan vatandaşımıza hitaben farklı içerikte kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenliyoruz. Bu kez düşünce dünyamızda yeni pencereler açan Aziz Nesin’e ithafen yazılan ‘Memleketin Kısmeti’ isimli oyun sahnelendi. Çiğlili hemşehrilerimizin gösterdikleri ilgiden dolayı çok mutlu olduk. Sahne alan Ankara Ekin Tiyatrosu oyuncu, yazar, yönetmen ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Çiğli’yi, sanat ile yaşayan bir kent haline getirmeyi hep birlikte sağlayacağız” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum