Şehrinaz Bayraktar

Şehrinaz Bayraktar

[email protected]

YARATICIYA ŞÜKÜR...

31 Aralık 2013 - 19:22

Yeni bir yıla ve siz değerli Ege Olay okurlarına merhaba derken, iyisiyle kötüsüyle geçen kocaman bir yılı sağlıkla geçirmenin şükrünü yaşıyorum. Sizlere de küçük bir tavsiye. Geçirdiğiniz koca bir yıl için yapacağınız tek şey yaratıcıya şükretmek olsun.
Yeni yıla uyandığınız an kendi kendinize gülümseyin ve “hamd olsun” deyin. Güne başlarken varlığından dolayı huzur duyduğunuz insanları düşünmeyi de ihmal etmeyin. Düşünün ne günler geldi nice günler geçti. İnanın bugün de geçecektir. Önemli olan kırmadan, incitmeden, güzelliklerle dolu geçirmektir zamanı. Başkaları ya da diğerleri diye ayrım yapmadan, insanları sınıflara veya katogorilere koymadan oldukları gibi kabul ederek güzellikle dolu yıllar geçirmek hayattaan aldığımız lezzeti arttırmaz mı sevgili okurlarım?
Tam bu noktada Mevlana’nın şu sözü geldi aklıma: “Hacca giderken hac yoldaşı ara. Ama ha Hintli olmuş, ha Türk, ha Arap. Onun şekline, rengine bakma; azmine ve maksadına bak. Rengi kara bile olsa değil mi ki seninle aynı maksadı gdüyor, aynı senin rengindedir, sen ona beyaz de”
Dilerim ki şekillere göre insanları sınıflara yerleştirmeyi bırakır ayrışma yoluna değil birleşme yoluna gider ve yeni Türkiye’nin gücüne birlikle beraberlikle güç katarız. Biz ki ecdadı Osmanlı olan bir devletiz. Hoşgörüyü, birlik ve beraberliği en iyi biz biliriz.
Değerli okurlarım unutmayalım ve unutturmayalım: “İnancına hayatını adayan herkes nefsini kenara koymalı... Hiç kimsenin bizi parçalamasına müsaade etmemeli.”
GÜN, TÜRKİYE VE İSLAM DÜNYASI İÇİN BİRLİK GÜNÜDÜR.

YORUMLAR

  • 0 Yorum