Şehrinaz Bayraktar

Şehrinaz Bayraktar

[email protected]

İmam Hatip 100.yıl

21 Ocak 2014 - 17:10

İmam hatip liselerinin 100. kuruluş yıl dönümü kutluyoruz. 100 yıllık bu yürüyüş hiç kolay olmadı. Çok zor ve çileli yıllar geride bırakıldı. Halbuki İmam Hatip Okulları bir misyon okuludur. Yeni bir dünyanın kurulması noktasında, insanlığın kurtuluşu için büyük bir görev üstlenmektedirler. İmam Hatip nesli geleceğin güzelliğidir. Zulme karşı adaleti, merhameti savunan bir nesildir. Ben bir İmam Hatip Lisesi öğretmeni olarak gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki: bizler, öğrencilerimizle ülkemizin geleceğini hazırlıyoruz.
Sevgili okurlarım
Din öyle önemli bir konudur ki iyi yetişmiş âlimlere her daim ihtiyaç vardır. Yıllarca dinimizden uzaklaştırılmaya çalışıldık. Din adamlarımızın küçümsendiği filmlere maruz kaldık. Dinimiz bizlere korkulacak bir kavram olarak gösterilmeye çalışıldı. İmam Hatiplilere üniversite yolu neredeyse kapalıydı. Rabbimize şükürler olsun bu çileli günler sona erdi. Yıllarca önü kesilen, göz ardı edilen Türkiye’nin din eğitimi tecrübesinin en önemli kurumu olan İmam-Hatip Liselerinin eğitim sistemimizdeki yeri güçlendi. Osmanlı döneminde Medresetü’l Eimme ismiyle başlayıp Cumhuriyet Türkiye’sinde evrilerek devam eden bu eğitim, 100. yılına girdiği 2013 yılında kendi tarihçesindeki dönüm noktalarından birini yaşadı. Türkiye’de eğitim kademelerinin 4+4+4 olarak yeniden düzenlendiği süreçte İmam-Hatip Liselerinin eğitim sistemimiz içindeki yeri farklılaştı ve bu okullara uluslararası ilgi de arttı. Allah çıktığımız bu yolda hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
Bir İmam Hatip Lisesi Öğretmeni olarak İmam Hatip Liselerinin 100. Kuruluş yıldönümünü canı gönülden kutluyorum. Rabbim yolumuzu açık etsin.

YORUMLAR

  • 0 Yorum