Şehrinaz Bayraktar

Şehrinaz Bayraktar

[email protected]

HAYAT

19 Mayıs 2017 - 22:44

Hayat sevgili okurlarım hayat… Size de garip gelmiyor mu bazen?Cem Karaca’nın bir şarkısı vardır hatırlarsınız.

Ne varsa dünyada bir rüya demek.

Biraz da hayatı boş vermek gerek

Her şeyin çaresi sevmektir sevmek.

Hayat devam ediyor bak!

En güzel şey mutlu olmak…

Gideceğiz çırılçıplak.

Hayat ne garip! Hayat çok garip!

Yalan olur bir gün yalan.

Yaşadığın aşkın sevdan...

Yaradandır baki kalan.

Hayat ne garip! Hayat çok garip!

Gün gelir yalnızlık korkusu çöker.

Hayat film gibi son yazar biter.

Dert etme kendine gülümse yeter.

Hayat devam ediyor bak!      

Ne yaşarsak yaşayalım hayat devam ediyor. Hep şükrederek hep daha iyisini hayal ederek geçip gidiyor ömür. Kâh ağlatıyor kâh güldürüyor ama kaderimizi yaşatıyor her birimize ayrı ayrı… Çoğu zamanda sevdiklerimizle sınıyor bizi. Bir kitap vardır: “Kafka’nın Bebeği” adlı.Küçük bir kız çocuğunun kaybolan bebeği için parkta ağlarken Kafka ile karşılaşmasını ve ardından yaşananları içerir.

Küçük kız bebeğini kaybetmiştir ve ağlamaktadır. Kafka, bebeği onun yerine aramışancak bulamamıştır. Bunun üzerine Kafka, küçük kıza bebeğin ağzından bir mektup yazmış ve ertesi gün buluştuklarında kendisine okumuştur. Mektupta şunlar yazmaktadır:

 

“Lütfen benim için kederlenme, dünyayı görmek için uzun bir yolculuğa çıktım. Sana başımdan geçenleri anlatacağım.”

 

Bu mektup birçok mektubun başlangıcı olmuştur küçük kız için. Kafka küçük kızla her buluştuğunda oyuncak bebeğin hayali maceralarını ona okumuştur.Derken gün gelmiş, görüşmelerin artık sonu gelmiştir. Kafka son görüşmede küçük kıza bir oyuncak bebek getirmiştir. Ancak bebek küçük kızın eski bebeğinden bir hayli farklıdır. Küçük kız, yeni bebeğe şaşkınlıkla bakarken bebeğe iliştirilmiş bir not küçük kızın şaşkınlığını gidermiştir:

“Yolculuğum beni çok değiştirdi…”

 

Evet, sevgili okurlarım. Gün gelecek en kıymet verdiğimiz şeyleri, bizim için en değerleri nesneleri ya da en çok sevdiklerimizi kaybedeceğiz ama şuna kalpten inanmak gerekir: Onlar başka bir suretle başka bir şekilde bize geri dönecekler. Biz en sevdiklerimizi belki küçücük bir bebeğin gözlerinde, belki uçsuz bucaksız gökyüzünde göreceğiz. Bir gün sevdiklerimiz kaybolacak ama sonunda sevgi başka bir şekilde bize geri dönecek. Buna inanın.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Sevgi hep bizimle unutmayın!

YORUMLAR

  • 0 Yorum