Şehrinaz Bayraktar

Şehrinaz Bayraktar

[email protected]

Hatır-Gönül Meselesi

21 Şubat 2014 - 17:41

Karacaoglan der ki;
Dinle sana bir nasihat edeyim hatırdan gönülden geçici olma. 
Hatıra dokunup yıkıcı olma... Buradan ilham alarak bugün hatır, gönül bilmek üzerine yazmak istiyorum. Deyimler sözlüğünde hatır gönül bilmek deyiminin anlamı şöyledir: İnsana, dostluğa saygı duymak.
Evet, sevgili okurlarım her şeyde olduğu gibi saygıdan bahsediyoruz yine. Ne yazık ki kaybolmaya yüz tutmuş o önemli duygudan...
Ah insanoğlu...
Sevgiyi çok olmuştu yitireli ama saygıyı yaşattığımızı sanıyordum. Ancak onu da kaybetmişiz farkında bile değiliz. Ne insana saygı kalmış ne diğer canlılara... Hatır sormaz, gönül almaz olmuşuz. Ve en kolay kazanılan değerin insan gönlü olduğunu unutmuşuz. Biliyor musunuz insan gönlü en ufak bir iyilikle bile kazanılabilir. Yeter ki gönül almasını bilelim. İnce yaratılışlı ve akıllı kimseler bilir ki, gönül almak, hatır sormak için küçük bir armağan bile yeterlidir. Küçük bir armağan dediğim şeyin maddiyatla değer biçilen parayla satın alınan şeyler olduğunu sanmayın sakın. Önemli olan, değerli armağan götürmek değil, arayıp sormuş olmaktır. İste o armağan küçük de olsa, gönül almaya yarar. Hatırlanıp aranmış olmak hatırlanan aranan kimse için dünyalara bedeldir ve emin olun ki en pahalı hediyelerden daha değerlidir. Siz siz olun hatır sormayı, gönül almayı sakın unutmayın.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum