Şehrinaz Bayraktar

Şehrinaz Bayraktar

[email protected]

CUMHURİYET KIYMETİ

28 Ekim 2017 - 17:59

"Kör Ölür Badem Gözlü Olur"

Niye böyledir ülkemizde her şey dostlarım? Hayatta iken kıymeti bilinmeyenlerin ne hikmetse öldükten sonra baş tacı edildiği bir topluma sahibiz.

Ölüm sana yakışmadı denir bir de! Yahu bu adam daha dün hayattaydı ona yakışanı yaptınız mı ki öldükten sonra yakışan yakışmayanı düşünüyorsunuz? Diğer kültürlerde nasıldır bilmem ama biz de ne yazık ki böyle. Çok şey bilmeye gerek yok aslında. Fedakarlığın, sevginin, emeğin kıymetini  bilsek yeter.

Kıymet bilmek önemlidir. Sanırım yıllar geçtikçe zenginleşen ama kıymet fakiri olan insanlar oluyoruz. Cemil Meriç''in ''İnsanlar kıyıcıydılar, kitaplara kaçtım'' sözünü yaş alıp yaşantılarım çoğaldıkça daha iyi anlıyorum. İnsanlar kıyıcı! Anneye babaya kıyıyorlar. Çiçeğe, böceğe, doğaya, ağaca hayvana kıyıyorlar. Bebeğe, çocuğa, yaşlıya, gence, kadına, erkeğe kıyıyorlar. En vahimi de bu güzel vatana kıyıyorlar sevgili okurlarım.

Kıymet bilelim. En çok da vatan kıymeti bilelim. Bayrak kıymeti, ülke kıymeti, her bir karışında şehit kanı olan toprak kıymeti bilelim. Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyetimize yakışanı yapalım. Cumhuriyet kıymeti bilelim dostlarım.

Bugün 94. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimiz baki olsun. Nice Cumhuriyetli yıllara.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!

YORUMLAR

  • 0 Yorum