Savaş Yılmaz

Savaş Yılmaz

[email protected]

Kara Para Ve Fenomenler

05 Aralık 2023 - 19:50

Ülkenin gündemi yoğun yine, bir taraftan İsrail-Hamas, bir taraftan Fatih Terim Fonu ve bir taraftan da sosyal medya fenomenlerinin kara paranın aklamasına yardımcı olması ve bu kara paradan çıkar sağlaması. İlginç bir durum aslında çünkü milyarlarca dolardan bahsediliyor,  bu durum olurken devletimiz, yargımız ve maliyeden sorumlu yetkililer neredeydi diye insan kendine soruyor. Bu öyle üç beş kuruş bir şey değil nihayetinde

Bir  sosyal medya hesabı, fenomenleri işaret ediyor ve sonra bu olay araştırmacı-gazeteci arkadaşların radarına giriyor. Bu arkadaşlar araştırdıkça, yasal olmayan yollarla milyarca doların aklandığını öğreniyoruz, aslında bu paralar sizin ve bizim paramız. Tabii ki belki bu fenomenciklerin olaylarından kat kat daha farklı olaylarda vardır ama önünde sonunda ortaya çıkacaktır diye umuyoruz. Fatih Terim fonuna girmiyorum çünkü ülkenin en popüler teknik direktörü ve bazı futbolcuların yasal olmayan yollardan kazanç sağladıkları iddiaları var ortada ve güçlü delillerle ama bu kişilere dokunmaya cesaret istiyor galiba! Bu fon meselesini sonraki yazılara bırakalım.

Peki şu soruyu soralım, suçlu sadece sosyal medyadan video paylaşıp ve orada kendi çapında gösteri yapan bu insanlar mı? Kesinlikle suçun tamamı onlar da değil, kendi hallerinde yaşarken bu fenomenler, birden sosyal medyanın ortaya çıkmasıyla, herkes tarafından tanınan kişiler oldular. İnsanlara ve topluma hiçbir faydası olmayan, tamamıyla saçmalık dolu videolarla gündeme girdiler. Bizim halkın en büyük kusurudur, değerli insana değer verilmez ama değersizin peşinden koşulur. Halkımız ve özellikle kadınlar, bu insanların videolarının milyonlarca izlenmesini sağladılar.

Bu fenomenleri gören kara paracıların aklına hemen bir fikir gelmiş ve bu insanları kullanmışlar. Çuvallarla para teklif etmiş ve pay vermişler bunlara, söylenenlere göre iki bin on dokuz yılından beri böyle bir durum yaşanmakta. Madem böyle bir olay vardı, küçük esnafa sürekli vergi yağdıran yetkililer ve meclis neden görmezden gelmiş bunları(!) Bu fenomenciklerin, bakanlardan özel ricacı olacak şekilde talepte bulunmuşlar ayrıca, bunu ben değil, kendileri söylüyor maalesef. Neyse ki yeni iç işleri bakanımız geldi ve yavaşça yasa dışı yollara bulaşanları ve mafyacıları tutukluyor. Bu da demek oluyor ki devletin canı isteyince suçluları bulabiliyormuş, neden şimdiye kadar bulamadı veya tutuklamadı orası tam anlamıyla soru işareti .

Anlayacağınız üzere, bu fenomen denilen ve ülkeye hiçbir faydası olmayan kişileri kullanmışlar ve halkı uyutma görevi her zamanki gibi başarılı olmuş çünkü halkımız uyumayı sever. Aslında suçlular gözümüzün önündeydi ama birileri onları korumaya aldı diyenler de var çünkü bu bir rant meselesiydi ve herkes payını alıyordu nihayetinde. İnsanlara ve topluma yararlı bilgiler vermek hedefinde olan bilgili insanlar var ama toplum dedikodu ve görgüsüzlüğün peşinden koştuğu sürece ve devlette bunlara bilerek veya bilmeyerek göz yumduğu sürece, ülkemizde daha çok böyle olaylarla karşılaşırız. İçişleri bakanını tebrik etmek lazım ama yetmez, aynen devam etmesi gerekiyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum