Reklam
Mustafa Efe Öncel

Mustafa Efe Öncel


Türkiye'nin Dünyaya Açılan Milli Gücü MİSİAD

05 Nisan 2019 - 16:17 - Güncelleme: 05 Nisan 2019 - 16:26

Bugünkü Köşe Yazımda Sizlere Benimde İzmir İl Başkanı Oldugum MİSİAD’tan bahsetmek isterim Sevgili okurlarım Öncelikle Misiad Nedir Diye Sormak isterseniz Derneğin Adı: “Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği” dir. Kısa adı ''MİSİAD' dır. Derneğin merkezi Ankara’dır.  



Genel Başkanımız Sayın:Feridun Öncel'dir Şanlıurfa doğumludur.

 

Ankara Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 4 yıllık maliye mezunu. Bir müddet aktif siyasette bulundu. Milletvekili adayı oldu.

 

Başkent İktisatçılar Derneği Genel başkanı olarakta görevine 13 yıldır devam etmekte. Bir çok sitelerde köşe yazıları yayınlanmaktadır., yazılarını Meseleler- Çözümler Türkiye, Geleceğe notlar, İşaret Fişekleri adlı kitaplarda toplayarak okurlarına ulaştırdı.

 

Mum Gibi Yanan Kerkük, Ermeni Soykırımı Yalanı, Vatan Namustur Satılmaz, Türk Telekom Satışı, AİHM kararı, AB macerası, Küresel Sermayenin Ürünlerine Boykot Çağrısı ve Uyuşturucu Madde Kullanımının zararlarına ilişkin raporları düzenledi.

 

Halen ​Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneğinin kurucu genel başkanı olarak görevine devam etmektedir.  



​MİSİAD Nedir; emeğin sömürülmediği bir dünyayı arzu ettiğini söylemekle kalmayan, bunu şahsi iş hayatına uygulayan inanmış insanların yeni adresidir. MİSİAD, inanmış gönüllerin gönül seferberliğine başladığı yerdir.  



MİSİAD Vizyon; Ahilik ilkelerini baz alarak “Güçlü yerli ekonomi, Güçlü Türkiye” sevdası ile inanmış Sanayici ve İşadamları ile ülke menfaatlerine uygun olarak mali ve ekonomik politikaların geliştirilmesinde söz sahibi olmayı, ekonomik alanda yarınlara çok daha kuvvetli bir Türkiye bırakmak için gönülden çalışmayı esas alır.



MİSİAD Misyon;Alta Yazdığım 5 ilkesel madde üzerine kurularak inşa edilmiştir.



1. Asil Türk milletinin canı pahasına kurduğu bu vatan, kanımız kadar kutsaldır. Hiçbir şeye feda edilemez.

 

2. Bütün iktisat mesaimizden yegâne amaç memleketi yükseltmek gayesidir.

 

3. Mukaddesatlarımız her türlü ticaretin üstündedir.

 

4. Yüce Türk devletinin bekası ve âli menfaatleri çalışmalarımızın sebebidir.

 

5. Ticaretimizin örfi ahiliktir. Ahilik ilkeleri ilkelerimizdir. 



MİSİAD, Milli ve Manevi duyarlılıkları gelişmiş Sanayici ve İşadamlarını bir çatı altında toplayarak yeni bir sinerji yaratmak, üyeleri arasında güç birliği sağlayarak ortak çalışma zemini oluşturmak, Ülkemiz ve Dünya da ki İktisadi gelişmeleri hızlı ve doğru şekilde üyeleri ile paylaşmak, ülke menfaatlerine uygun olarak mali ve ekonomik politikaların geliştirilmesin de söz sahibi olmak, ulusal pazar hacmini büyütmek, yurt içi ve yurt dışı da yatırımların gelişmesi ile alakalı yeni politikalar geliştirmek, üyelerinin sorun, öneri ve görüşlerini ilgili mercilere iletmek amacı ile kurulmuştur.



Misiad Bir Çok Alanda Hizmet Vermektedir. 



Kadın Girişimciler Platformu ,MİSİAD Kadın Platformu, kurulduğu günden bu güne kadınların iş yaşamında aktif rol alabilmeleri için çaba göstermektedir.

 

Kadınların ve başarılı gençlerin daha iyi şartlarda eğitim olanaklarıyla kendine güveni olan girişimci bireyler olabilmeleri, becerilerini ortaya çıkartmaları için yeni kaynaklar yaratıp rol modeller oluşturup yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmelerini sağlamayı, ekonomiye kazandırmayı ve destek olmayı amaçlamaktadır.

 

MİSİAD, kadınlarımızın sosyal yaşamda ev ekonomisine kattıkları değeri iş yaşamı süresince ekonomi dünyasına da katmalarının ülke ekonomisine büyük katkı ve fayda sağlayacağının farkındadır.

 

​Bu nedenle girişimci potansiyeli olan tüm kadınlarımızın fikirlerini performansa çevirecek çözüm odaklı yenilikçi projeler üretmek, bu projelerin gerçeğe dönüştürülmesini ve sürdürülebilirliğini sağlayarak ekonomiye kazandırabilmek yine hedeflerimiz arasında yer almaktadır. 



Genç MİSİAD, genç girişimcilerin iktisadi hayatta daha aktif rol alabilmeleri ve üniversitede okuyan genç nesillerin milli bilince ve ahilik kültürüne sahip olmuş bir şekilde mezun olduktan sonra iş hayatına atılmalarını sağlamak amacı ile kurulmuştur.

 

Genç MİSİAD, sosyal alanda eğitimli, tarihini bilen, ticari ilkelere hâkim, bilinçli nesillerin yetişmesi adına sosyal ve kültürel projelerde de yer almaya devam edecektir.  



MİSİAD AKADEMİ; Türkiye’nin iş dünyasında ihtiyaç duyduğu milli ve manevi değerleri şiar edinen MİSİAD bünyesinde, Türk gençliğine bir perspektif kazandırmak amacıyla faaliyet göstermektedir.

 

​Ülke gençliğinin sosyal ve beşeri alanlarda kalifiye olması tarih, ekonomi, siyaset bilimi, hukuk ve diğer alanlarda genç beyinleri motive edici eğitim, seminer, konferans ve diğer etkinlikleri gerçekleştirmek üzere kurulmuş gönüllü bir organizasyondur.

 

Anadolu sadece coğrafi unsurları bakımından zenginlik arz eden bir toprak parçası değildir. Anadolu coğrafyasının esas zenginliği bünyesinde barındırdığı insan unsurudur. Her ferdinin bir cevher olduğu genç kuşaklar için farkındalık oluşturmak ve üniversite öğrencilerinin akademik anlamda donanımlarına katkı sunmak bu zenginliği bir adım öteye taşımak anlamına gelmektedir.

 

Ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa faydalı bir neslin inşasında gerek akademik gerekse sosyal faaliyetlerle katkı sunmayı amaçlayan MİSİAD AKADEMİ, ülkemizin çeşitli üniversitelerinden farklı disiplinlerde uzman akademisyenlerce faaliyetlerini yürütmektedir. Sözlerimi bitirirken Türkiye’de 75 İl ve ilçede şubesi bulunup Avrupa’da 40 yakın Şubesi Vardır Halada Hızlı şekilde Büyümeye Devam etmektedir



Türkiye’nin Dünyaya Açılan Milli Gücüne katılmak isteyen tüm iş adamlarımızı ailemize katılmaya davet ediyoruz.



Kalın sağlıcakla…

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum