Uzman Psikolog Deniz İzmir Karaduman'dan Tavsiyeler

EGEOLAY/Günümüzde Psikologlar tarafından pek çok psikoterapi yöntemi kullanılmaktadır. Bu yöntemler arasında Sanat Terapisi oldukça etkili olmaktadır.

Uzman Psikolog Deniz İzmir Karaduman'dan Tavsiyeler
Editör: Ege Olay
11 Ağustos 2022 - 14:21 - Güncelleme: 11 Ağustos 2022 - 15:35
Uzman Psikolog Deniz İzmir Karaduman Sanat terapisinin kişilere sözcüklerle olan geleneksel anlatımın ötesinde bir ifade imkanı sağladığına vurgu yaptı. Çocukların hislerini kelimelerle ifade etmelerinin çok kolay olmadığını ifade eden Karaduman, "bu terapi yöntemiyle  çocukların içlerinde sakladıkları duyguları açığa çıkartır.Sanat terapisinde çocuklar kendisini sanatla ifade eder. Bu yöntemle çocukların gelişmesi ve farkındalık kazanması hedeflenir." dedi.
 
 
Sanat terapisinin çocukların korkmadan,çekinmeden istediklerini ortaya koyabilecekleri son derece etkili bir yöntem olduğuna dikkat çeken Karaduman, "İkarus Psikoloji Danışma ve Eğitim Merkezi olarak bugüne kadar Oyun terapisi ve Sanat terapisi gibi sözel olmayan yollarla çocuklarımızın kendilerini daha rahat ifade edebilecekleri psikoterapi yöntemlerini uyguladık.Çocuklar sanatla daha rahat ic dunyalarina girebiliyor ve kırılmışlıklarıni,incilmişliklerini daha rahat  tamir edebiliyor.Bu 
sayede çocuklarımızın kendilerini daha rahat iade edebilmelerini sağladık."diye konuştu...
 
 
Mindfulness eğitimi
 
 
Çocukların günlük yaşamlarında zorlu koşullar ve zorlu duygularla başa çıkabilmeleri amacıyla Mindfulness Temel'li stres Azaltma Programı uygulamasını da harekete geçirdiklerini belirten Uzman  Psikolog Deniz İzmir Karaduman,Mindfulness eğitimi ile çocukların tepkilerini kontrol etmeyi öğrenme,olaylar karşısında yapıcı kararlar verme,hedefe ulaşmak için planlı adımlar alabilmesini sağladıklarını söyledi..Bu yöntemlerin yani sıra Çocuklarda okul problemleri,DEHB ve Öğrenme güçlüğü (disleksi) konusunda bütüncül sistemle uzaktan danışmanlik hizmeti verilmektedir.
 
İkarus psikoloji danisma merkezinde EMDR tranva terapisi,Analatik yönelimli terapi yetişkinlerdede kullanılan tekniklerdir.
 
 
İkarus Psikoloji Merkezi'nden İZMİR dende online  danışmanlık hizmeti
alabilirisiniz...
 
 
        Online adres :
www.ikaruspsikoloji.com/
        Irtibat  telefonu:
         05053951180
 
İkarus Psikoloji Danışma ve Eğitim Merkezi Zuhuratbaba caddesi No: 7 K:1 İstanbul/Bakırköy' de hizmet vermektedir...

YORUMLAR

  • 0 Yorum