Ülkü Ocaklarından Kütüphane Çağrısı

EGEOLAY/İzmir Ülkü Ocakları yitirilen kütüphane kültürünü ayağa kaldırmak kitap okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla “Yaşayan Kütüphanem” projesini başlattı.

Ülkü Ocaklarından Kütüphane Çağrısı
Editör: Ege Olay
11 Şubat 2020 - 11:33
İzmir Ülkü Ocakları kitap okuma farkındalığı sağlamak ve unutulan kütüphane kültürünü ayağa kaldırmak amacıyla “Yaşayan Kütüphanem” projesini başlattı. Proje kapsamında kütüphanelerde, toplu taşıma araçlarında ve halka açık alanlarda kitap okuma etkinlikleri düzenlenecek. İlçe ve il düzeylerinde kitap kulüpleri oluşturularak toplumsal bir hareketlilik sağlanacak.



Geçtiğimiz günlerde başlanılan projede ilk olarak Ülkü Ocaklı ortaöğretim öğrencileri kütüphanede topluca kitap okuma etkinliği düzenlendi. Farkındalık sağlamak amaçlı etkinlikte kütüphaneye gelenlere kitap önerileri sunuldu. Etkinlik katılımcıları ilgi alanlarına göre kitap okudular. Projeyle ilgili konuşan İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Bekir Sıtkı Hastürk “Bir sorunu çözebilmek için sorunun farkında olmak gereklidir. Biz bu faaliyet ile kitap okumaya ayırdığımız zamanın ne kadar az olduğuna, kütüphaneler gibi faydalanmamız gereken alanları ne kadar az kullandığımıza dikkat çekmek istedik. İnsanımız kitap okuyan birini görünce hevesle onun okuduğunu okumaya çalışıyor, kitabın adına bakıyor. İnsanımızın kitaplara ilgisi var ancak önce bu farkındalığa sahip olmaları gerekiyor.” diye konuştu.



“Genel başkanımız sayın Sinan Ateş’in de ifade ettiği üzere “Okumayan, araştırmayan, sorgulamayan, kendini geliştirmeyen kimseler bu cephenin gerisinde su bile taşımayacak.” diyerek sözlerine devam eden Hastürk “Biz halihazırda arkadaşlarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla ocaklarımızda düzenli olarak kitap okuma faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Bu projeyle ocak çerçevemizin dışına çıkarak ülkülerimizin ışığında Türk milletine de bu alışkanlığı kazandırma yolunda bir şeyler yapabilmiş olmak istiyoruz. Kitap ve kütüphanelerimizin değerinibilen ve bu etkinliğe katılan genç ülküdaşlarıma teşekkür ediyorum. Hiç şüphem yoktur ki Türkiye’nin aydınlık yarınları Ülkü Ocaklı gençler ile doğacaktır.” Dedi.

Projenin detaylarından bahseden İzmir Ülkü Ocakları Halkla İlişkiler, Basın ve Sosyal Medyadan Sorumlu Ocak Başkan Yardımcısı Hasan Şiranlı “Yaşayan Kütüphanem projemiz kapsamında ilk olarak bu etkinliğimizde yaptığımız gibi farkındalık etkinlikleri düzenleyeceğiz. Akabinde halk kütüphanelerinde kitap kulüpleri oluşturmayı, böyle bir alışkanlığa İzmir Ülkü Ocakları olarak önayak olmayı hedefliyoruz. Sonrasında kütüphanesi olmayan ya da bakıma ihtiyacı olan okulların kütüphanelerini yeniden düzenleyerek temel alışkanlıklarımızı edindiğimiz en önemli yerlerden biri olan okullarımızda çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyoruz.” diyerek projenin yol haritasını aktardı.



Kütüphaneye gitme alışkanlığının toplumda zamanla zayıfladığına dikkat çeken Şiranlı “Baktığınız zaman nüfus artışına bağlı olarak açılan kütüphane sayısı çok az. Bu kütüphane kültürümüzün gitgide zayıfladığını gösteriyor. Kütüphaneler bugün ne yazık ki yalnızca sınavlara hazırlık yapmak amacıyla gidilen yerler haline geldi. Elbette ki bu amaçla da kullanılacak. Ancak maddi durumu olmayan insanlarımız buralardan ücretsiz biçimde kitap temin edebilecekleri, kitap okuma standardı geliştirebilecekleri gibi imkanlara sahipken bu imkanların yeteri kadar kullanılmıyor oluşu takdir edersiniz ki can sıkıcı bir durum. Bu proje kütüphanelerin itibarına katkı sunmayı amaçlıyor. İnşallah kütüphaneler eskiden olduğu üzere hak ettiği değeri yeniden kazanmaya başlar.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum