Türkmentepe örgütümü ne teklif edilirse edilsin bırakmayacağım

EGEOLAY /Pazar günü gerçekleşecek olan Bornova İlçe Kongresi öncesi Gürol Türkmentepe, Gerçek Haberci ile Gündem Programı’nda gazeteci Adem Nakçı’nın konuğu oldu. Asla başka bir mevki için örgütü terk etmeyeceğini dile getiren Türkmentepe, “Dün dündür, bugün bugündür demeyeceğiz, örgütümüzü milletvekilli, belediye başkanlığı, meclis üyeliği için yalnız bırakmayacağız” dedi

Türkmentepe örgütümü ne teklif edilirse edilsin bırakmayacağım
Editör: Ege Olay
04 Ocak 2020 - 13:02
Geçmişte birçok sosyal sorumluluk projesinde yer aldığını ve tüm bunları da görev verildiği için değil, tamamen gönüllü olarak yerine getirdiğini ifade eden Bornova İlçe Başkan Adayı Gürol Türkmentepe, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sur’daki olaylarda Balkan Rumeli Derneği olarak benim önderliğimde yardım götürdük. Dostluk köprüsü kurmak için Tunceli’den futbol takımlarını getirip Foça’da turnuva yaptık. Doğu’da yer alan 4 tane futbol takımını belirleyip; onlara, forma, top, eşofman yardımında bulunduk.  Referandum döneminde;  İç Anadolu’nun tüm illerinde gece gündüz, tehditlere rağmen çalıştık. CHP için, demokrasi için, çalışmayı seven sokakta olmayı seven bir kardeşinizim.”

‘KİMSEDEN KORKMADAN DOĞRULARI SÖYLEYECEĞİZ’

İlçe Başkanlığına aday olmasında örgütten gelen talebin ve değişim isteğinin belirleyici olduğunu ifade eden Türkmentepe, “Örgütten gelen değişim talebini görüp bu yola çıktık.  Gençlerimizi ve kadınlarımızı kotalara sıkıştırmayacağız. Gençler ve kadınlar ilçe yönetiminde olacak. Liyakat ve emek ön planda olacak. Emek verenin hakkı teslim edilecek. Çoğunluğu değil çoğulculuğu temsil edeceğiz. Alanda olacağız. STK’lar ile iç içe olacağız. CHP’nin yöneticileri, delegeleri STK’ların içerisinde yer alacak. Bunu yaparsak iktidara gideriz. CHP olarak Bornova’da tüm esnafı dolaşacağız, partimizin yaptıklarını, yapmak istediklerini anlatacağız. Biz gerçekleri söylemek için yola çıktık. Gerçekleri söyleyeceğiz, siyasilerin güvenini arttıracağayız. Umut tacirliği yapmadan güven vereceğiz ve iktidarın yolu da çok çabuk açılacaktır. İlçe yönetiminde işçi, esnaf, üniversite komisyonu oluşturup, onlardan gelen taleplerle çalışacağız. 45 mahallenin sorunlarını yerinde keşfedeceğiz. Belediye Başkanımız Mustafa İduğ’un da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in de yaptığı hizmetleri en iyi şekilde anlatacağız. İkisi de benim belediye başkanım ama Bornova’da kesinlikle belediyenin iç işleyişine karışmayacağız. Yaşayana, canlıya hizmet edeceğiz. Bir yerde ezilen, varsa biz onun yanında olacağız. Biz 5 yılda bir geliyorsunuz, seçimden seçime geliyorsunuz dedirtmeyeceğiz. Biz ilçe örgütü olarak bunu ortadan kaldıracağız. 5 yıl sonra esnaf bunu demeyecek. Çünkü geçen ayda, ondan önceki ayda gitmiş olacağız. Halkımızın sevincini, üzüntüsünü paylaşacağız. Doğruları söyleyeceğiz kimseden korkmuyoruz, söylersem tutuklanır mıyım? Korkumuz yok. Bizim iki valizimiz var; bizi seyahat için diğeri de cezaevi için. Oyumuzu arttırıp, Türkiye’yi 17 yıllık yıkımdan kurtarmak için çalışacağız. Kimsenin adayı değilim ben ilçe örgütünün adayıyım” diye konuştu. 

‘CHP’Yİ SALON PARTİSİ OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ’

Kendisine herhangi bir siyasi tarafından destek verilmediğini, örgütün desteğini alarak aday olduğunu vurgulayan Gürol Türkmentepe, “Biz bugüne kadar biri bize destek versin de bir yere çıkalım diye yola çıkmadık. Verdiğimiz sözleri tutarak, yaptıklarımızla yola çıktık. Biz CHP’yi salon partisi olmaktan çıkaracağız. Mahirleri, Denizleri kültür merkezinde iki süslü sözle değil, 45 mahallede, alanlarda anlatıp, anacağız. Alanlarda olacağız ki iktidar olalım. Yaptığımız tüm çalışmaları Genel Başkanımıza anlatacağız. Önseçim yapacağız, sandığı kuracağız, örgüt iresine göre yolumuzu çizeceğiz. 14 bin üyemiz var. 5 bin küsürünün yarın gerçekleşecek olan ilçe kongresinden haberi dahi yok. Üye yapısını güncelleyeceğiz. Mahalle temsilcisini o mahallede oturanlar seçecek. Mahalle temsilcisinin hakkını vereceğiz, çalışacak oyumuzu yükseltecek” dedi. 

‘BEN SEÇİLİRSEM, BENİ DESTEKLEMEYENE DE İYİ Kİ GÜROL SEÇİLMİŞ DEDİRTECEĞİM’

Yarın gerçekleşecek olan Bornova İlçe Kongresi’nde 3 adayın olduğunun hatırlatılması ve kendisinin farkı sorulması üzerine Türkmentepe, şunları söyledi: 

“Farkımız gençliğimiz, heyecanımız. Üstüne koyacağız, çalışacağız. Örgüt görmeli, elekten elemeli en iyisi o elekte kalır. Bu üç aday içinden kim sözünün arkasında durur? Ne yapabilir? Buna bakmalı. Aday olan ağabeyim ve ablam da oldukça iyi siyasiler onlar da dürüst, partiye emek vermiş isimler ama biz gençlerin önü açılmalı. Ben merdivenleri 3’er 5’er çıkarım, koşarım. Eylem için Ankara’ya kadar yürürüm. Uyumayı seviyorum;  koşmayı, çalışmayı seviyorum. Ekip arkadaşlarım ile insanlara dokunmayı, konuşmayı seviyorum. İnsanlarla sohbet etmekten mutlu oluyorum, sıkılmıyorum. Geriye dönüp bakınca gönüllü yaptıklarımız ortada. Bu makamı bize emanet ederlerse onlara neler yaptığımızı göstereceğiz. Örgütümden görev istiyorum. Seçilirsem ilk 6 ayda beni desteklemeyene de iyi ki Gürol seçilmiş dedirteceğiz.” 

‘BİRİLERİ SARAYIN SALTANATINI, HALKIN SALTANATI OLARAK GÖSTERİYOR BUNA DUR DİYECEĞİZ’

Bornova’dan bir gençlik ateşi yakarak Türkiye’nin her yerine o ateşi yayacaklarını kaydeden Türkmentepe, “Genel Başkanımız bir çatı oluşturdu, onun önderliğinde çok iyi şeyler yapacağız. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Koltuğuna yapışan değil, alanlarda çalışan, liyakat önem veren arkadaşlar işitiyorum’ demişti.  Erken seçim olabilir ya da 2023’te seçim olur örgütü ne meclis, ne belediye başkanlığı ne de milletvekilliği için bırakıp gitmek yok. Ne teklif edilirse edilsin, istifa edip gitmek yok.  Dün dündür, bugün bugündür demek de yok. Konjektör değiştirmek yok. Örgüt bize o görevi vermiş, biz ilk yerel seçimde iktidar olacağız. Hala benim ailem çiftçi, onların ne kadar zorluk çektiğini oturup anlatmama gerek var mı? Herkes çiftçinin halini biliyor.  İşçi, esnaf, çiftçi batmış. Ama birileri sarayın saltanatını, halkın saltanatı olarak gösteriyor, buna dur diyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

‘BORNOVA’DA TÜRKİYE’NİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ OLACAĞIZ’

Küslük mazeretini ortadan kaldıracaklarını bu konuda da söz verdiğini aktaran Gürol Türkmentepe, “Küslük mazeretini kaldıracağız bu sözümüz olsun. Kesinlikle beni desteklemeyeni de ötekileştiremeyeceğiz. O örgütte onların gelmesini beklemeyeceğiz, ben gideceğiz. Ben başkan olunca vay efendim hayırlı olsuna gelsin demeyeceğiz, ben gidip ağabey, abla sana ihtiyacımız var diyeceğim. Belediye başkanımız Mustafa İduğ ve Tunç Başkanla da yan yana olacağız. Her noktada anlaşamayabiliriz ama her konuda ortak noktayı bulacağız. İttifak ortağı İYİ Parti, Saadet Partisi, HDP hepsinin yanında olacağız. Türkiye’nin birleştirici gücü sloganını alanlara indireceğiz. AK Partili kardeşlerimiz de bizim vatandaşımız onların da yanına gideceğiz akşam evde oturmayacağız, akşam gidip AK Partili de olsa kapısını çalıp partimizi anlatacağayız, Ben inanıyorum ki yarın 425 delege bizi seçecek ve diğer aday ağabey ve ablamla çalışacağız. Bugün son gün onların da bizim yolumuzu açacağına inanıyorum. Çalışırsak, üretirsek, iç mücadele biter. Çalınmazsak, koltukta oturup, proje üretmezsek dedikodu ve iç mücadele başlar. Tüm renkler içimizde var, kadın, genç, Doğulu, Anadolulu, Kürt, Türk… Din, dil, ırk ayrımı yok” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum