Eroğlu'ndan Karabağlar'a üniversite çıkışı; "Karabağlar'a bu treni kaçırtmayız"

EGEOLAY /Eroğlu’ndan Karabağlar’a üniversite çıkışı;"Karabağlar'a bu treni kaçırtmayız"

Eroğlu'ndan Karabağlar'a üniversite çıkışı; "Karabağlar'a bu treni kaçırtmayız"
Editör: Ege Olay
04 Ocak 2020 - 15:29
İzmir Büyükşehir ve Karabağlar Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Fırat Eroğlu Karabağlar’a kurulması planlanan üniversite ile ilgili alınan karara tepki gösterdi,. Meclis oturumunda konuşan Eroğlu, "Biz Karabağlar'ın üniversite kampüsüne kavuşmasını istiyoruz. Üniversite için başka ilçelerden de talepler var. Ak Partili Bayındır ve Kiraz Belediyeleri kendi hizmet binalarını üniversitelere tahsis ediyorlar. Biz ise belediye tarafından yapılan itirazlar ile uğraşıyoruz. Bu treni Karabağlar'kaçırtmayacağız"  diyerek Karabağlar Belediyesi'ni bu itiraz sürecini sonlandırmaya davet etti. 

 

Uzlaşı komisyonu itirazlardan görevini yapamıyor

Belediyede kurulan uzlaşma komisyonun görevini yapamadığına dikkat çeken Eroğlu, "Hep birlikte ilçemizin menfaatleri doğrultusunda uzlaşmak adına bir komisyon kurduk. Fikir birliğine ulaşalım ortak kararlar alalım dedik. Ancak bunları kendi içimizde değerlendirmeden konuşmadan sadece itirazlar ile nasıl bu komisyon çalışacak? Bu komisyonun fiili bir geçerliliği olduğunu düşünmüyorum. Çünkü faydalanmak yerine kendi bildiğini okuyan bir anlayış söz konısu" dedi. 

 

Çalışma olmadığı gibi yapılan işe itiraz

Karabağlar Belediyesi'nin 80 hektarlık üniversite arazisinin plana itiraz edildiğine dikkat çeken Eroğlu, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yağılan 38 hektarı üniversite 42 hektar konut alanı olarak yapılan plana itiraz ettiniz. Bu plana itiraz edildiği için projede ilerleme sağlanamıyor. Üniversite için kaynak gerekiyor bu kaynak konutlar ile sağlanacak. Diğer yandan kentsel dönüşüm konusunda belirlenen dönüşüm alanlarında verilen emsali düşürerek vatandaşa daha az emsal vermek bu işi engellemektir. Karabağlar'ın kaybedecek zamanı yok. Bu konuda gelin birlik olalım yerel yönetimlerin olarak bize destek olun" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum