"Türkiye'yi, Cumhuriyet tarihinin en güçlü siyasi, ekonomik, askerî, sosyal seviyesine çıkardık"

EGEOLAY/Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri mitinginde yaptığı konuşmada, “Türkiye’yi, Cumhuriyet tarihinin en güçlü siyasi, ekonomik, askerî, sosyal seviyesine çıkardık. Bir yandan asırlık ihmallerle biriken altyapı eksikliklerimizi tamamladık, diğer yandan milletimizi hak ve özgürlük özlemleriyle buluşturduk” dedi.

"Türkiye'yi, Cumhuriyet tarihinin en güçlü siyasi, ekonomik, askerî, sosyal seviyesine çıkardık"
Editör: Ege Olay
21 Mart 2024 - 15:06

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Kayseri mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

Anadolu’nun ortasında bir sanayi, ticaret, tarım vahası kurmayı başaran Kayserililerin, pek çok şehre ilham kaynağı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye’nin 81 vilayetinin tamamı üretip ihraç edebiliyorsa, bunda Kayseri’nin yaptığı öncülüğün çok büyük payının olduğunu söyledi.

“Bugün insanlarımız ticaret yapmak için ülkemizin ve dünyanın dört bir yanını arşınlıyorsa, bunda Kayseri’nin verdiği cesaretin büyük payı vardır” sözleriyle devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Biz de Kayseri’den aldığımız ilhamla her alanda tarihi değiştirecek işler yaptık, yapmayı sürdürüyoruz. Türkiye’yi, Cumhuriyet tarihinin en güçlü siyasi, ekonomik, askerî, sosyal seviyesine çıkardık. Bir yandan asırlık ihmallerle biriken altyapı eksikliklerimizi tamamladık, diğer yandan milletimizi hak ve özgürlük özlemleriyle buluşturduk. Ülke ve milletçe biz çalıştıkça Rabbimiz de bereketini verdi. Sonuçta Türkiye’yi 21 yılda üç kat büyütmeyi başardık.”

“ÜLKEMİZİ DÜNYANIN EN GÜÇLÜ EKONOMİLERİ ARASINDA HAK ETTİĞİ YERE ÇIKARACAĞIZ”

Şimdi amaçlarının, önümüzdeki dönemde ülke ekonomisini iki kat büyüterek, dünyanın en güçlü ekonomileri arasında hak ettiği yere çıkarmak olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunu yapacak birikime, dirayete, azme sahip olduklarını, sadece daha çok çalışmaya ve biraz sabra ihtiyaç bulunduğunu belirtti. 

“Tabii hayat dikensiz bir gül bahçesi değil. İnsanın olduğu gibi milletlerin de önüne, inişler ve çıkışlar, fırsatlar ve tehditler, imkânlar ve hesapta olmayan felaketler çıkabiliyor” sözleriyle devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat depremlerini hatırlatarak, depremden etkilenen Kayseri’de can kaybının yaşanmadığını depremin maddi hasarla atlattığını ifade etti.

“Tabii asıl kayıp Maraş’ından Malatya’sına, Gaziantep’inden Adıyaman’ına kadar Kayseri’nin çevresinde, Hatay gibi daha aşağısında yaşandı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde yitirilen 53 bin vatandaşı rahmetle yâd etti.

Depremle yıkılan şehirleri ayağa kaldırmak için gece-gündüz çalıştıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşasını tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiğimiz konut sayısı 80 bine yaklaştı. İnşallah yılsonuna kadar bu rakamı 200 bine tamamlıyoruz. Caddeleriyle, meydanlarıyla, tarihî ve kültürel mekânlarıyla, üretimi ve istihdamı destekleyecek altyapılarıyla, deprem şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı’na hazırlayacak şekilde ihya ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum