Türk Turizmi Bu Yıl Yükselişe Geçiyor

EGEOLAY/Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl: “Coronavirüs Pandemisine rağmen geçen yıl açık olan turizm tesisleri, verimli bir sezon yaşadı. Başlamakta olan 2021 Turizm Sezonunda bu yükseliş zirve yapacak!..”

Türk Turizmi Bu Yıl Yükselişe Geçiyor
Editör: Ege Olay
16 Şubat 2021 - 12:29
Merkezi Marmaris’te bulunan Muğla Bireysel Turizm Taşımacılar Derneği (MUBİTTAD) Yönetim Kurulu Üyeleri Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl’ü makamlarında ziyaret ederek, bilgi alışverişinde bulundular.
MUBİTTAD Başkanı Şener Çıtakçı Vali Tavlı’ya verdiği bilgide; “Eskişehir, Antalya, Kütahya ve Isparta’daki meslektaşları ile birlikte Turizm Taşımacılar Federasyonu’nun (TURTAŞFED) ‘in kuruluşunu tamamladıklarını, en büyük sorunlarının da çalışmaları için gerekli olan D2 Yetki belgesinin doğrudan kendilerine verilmediğini ama bu işi yapan şirketlere verildiği söyledi.
MUBİTTAD heyetini dinleyen Muğla Valisi Tavlı, konuklarına Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl ile görüşmeleri tavsiyesinde bulundu.

MUĞLA TURİZMİ BU SEZON PATLAYACAK


MUBİTTAD Yönetim Kurulu Valilik ziyaret sonrası, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl’ü de makamında ziyaret ederek, sektörün sorunları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Turizmde Kaliteli bir hizmet için öncelikli olmazsa olmazın “Eğitimli Personel” olduğuna dikkat çeken Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, özellikle derneğin vereceği eğitim ve kurslarla ilgili gerekli desteği vereceklerine dikkat çekerek; “ Geçen yıl yapılan çalışmalarla çok yüksek bir turizm sezonu beklerken, sezonla birlikte hiç hesapta yokken Coronavirüs Pandemisi de hayatımıza girdi.  Turizm krize girdi girecek derken,  alınan Pandemi Tedbirlerine uygun tesislerini açan turizmciler, her şeye rağmen verimli bir sezon yaşadı. Geçen bir yılın ardından aşı çalışmaları ilerledi, daha somut tedbirler uygulanmaya başlandı. Şuana kadar gelen iyi haberler ışığında ben, ülkemiz ve özellikle Muğla Turizminin yükselişe geçip olumlu bir patlama yapacağını düşünüyorum. Bu nasıl gerçekleşir?..  Bu,  Pandemi tedbirlerinden taviz vermeden yapılacak uygulamalarla; havaalanı ve sınır girişlerinden aşıları ve sağlık kontrolü yapılmış misafirlerimizin, alınan tedbirlerle  güven veren Muğla’yı tercih  ettikleri de aldığımız bilgiler arasında. Konunun özü; bu yıl turizm geçen yıldan çok daha iyi olacak.” dedi.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum