TOSBİ Meslek Yüksek Okulu'nun temeli atıldı

EGEOLAY/Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ), Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’na tahsis edilmek üzere OSB bünyesinde TOSBİ Meslek Yüksek Okulu’nun temelini attı.

TOSBİ Meslek Yüksek Okulu'nun temeli atıldı
Editör: Ege Olay
03 Haziran 2021 - 09:56
Temel atma törenine Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, TOSBİ Müteşebbis Heyet Başkanı Metin Akdaş, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Ersan, TOSBİ Genel Müdürü Galip Kılınç, Müteşebbis Heyet üyeleri ve sanayiciler katıldı. 
 
Törende konuşan TOSBİ Müteşebbis Heyet Başkanı Metin Akdaş, Türkiye’nin üretmekten başka çaresi olmadığını ve bu eğitim kurumlarına sanayinin ihtiyacı olduğunu söyledi.
Üretmeden kalkınmanın hayal olduğuna dikkat çeken Tire Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı Metin Akdaş, “Biz mutlaka üretmek zorundayız. Bu pandemi süresi boyunca da bunun önemini çok daha iyi kavradık. Ülkemizi ayakta tutan en büyük dinamiklerden bir tanesi sanayi sektörü. Fakat sanayi sektörünün ciddi anlamda kaynak sıkıntısı çekiyor. Özellikle kalifiye insan kaynağı sıkıntısı mevcut” dedi.
Sanayiye maalesef eğitilmiş eleman, eğitilmiş personelin gelmediğini vurgulayan Akdaş, “Sanayide çalışanların büyük çoğunluğu mesleki anlamda eğitimsiz insanlar. Dolayısıyla bu eğitim yuvalarına çok ihyacımız var. Bu süreci ısrarla takip eden Tire Kaymakamı’na çok teşekkür ediyorum. Tabi ki bu yatırım için TOSBİ sanayicileri kaynak ayırdı, dolayısıyla bölge sanayicilerini de cani yürekten kutluyor, hepsine teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
 
“Örnek bir proje”
 
Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ise bu yatırıma emek veren herkese teşekkür etti. Bu bölgenin daha önce Tire Belediyesi mülkiyetinde olduğunu söyleyen Duran, “TOSBİ İdaresinin öngörü ve talebiyle bir takas ile bu alanı TOSBİ’ye devrettik. TOSBİ İdaremiz de burada temelini atmak üzere buluştuğumuz bu güzel okulun inşaatına başladılar. Ülkemize örnek olacak başarılı bir projeye başlanıyor. Hem teorik hem de pratik eğitim bir arada verilecek, hayırlı olsun” dedi.
 
“Tire’ye büyük katkısı olacak”
 
Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ise bu temel atma töreni dolayısıyla çok heyecanlı olduklarını söyledi. Zorlu bir süreçle, bürokratik engelleri tek tek aşarak bu noktaya geldiklerini hatırlatan Çobanoğlu, “Sanayici ile akademinin bir araya geldiği ve ilçenin ülkenin menfaatine ortak noktada buluştuğu çok güzel bir yatırım, artı değere imza atıyoruz. Tire’ye çok önemli katkısı olacaktır” dedi. Tire ile beraber sanayicinin de kazançlı çıkacağını ifade eden Çobanoğlu, “Burada okuyacak öğrenciler de sanayicilerin katkılarıyla da kaliteli bir eğitim alacaklar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Mehmet Ersan da bu yatırıma emek veren Tire OSB idaresine, sanayicilere ve Tire Kaymakamlığı’na teşekkür etti.
 
TOSBİ Meslek Yüksek Okulu’nda hangi bölümler olacak?
 
Modüler bir sistemle, sonradan büyütülebilecek bir yapıyla inşa edilen Ege Üniversitesi TOSBİ Meslek Yüksek Okulu’nda TOSBİ’nin kümelenmesine uygun olarak Gıda Teknolojileri ve Endüstriyel Otomasyon olmak üzere iki bölüm olacak. 20 Eylül 2021 tarihine yetiştirilecek olan okulun üst katı idari bölüm, giriş katı ise laboratuvar ve dersliklerden oluşacak. TOSBİ’nin ileriki yıllarda gelişimine göre yeni bölümler eklenmesi de planlanıyor. 5 milyon TL’ye mal olması beklenen ve 20 bin metrekare parsel alanında 1600 metrekare inşaat alanı bulunan TOSBİ Meslek Yüksek Okulu’nda 4 derslik, 2 laboratuvar, 3 ofis, bir toplantı salonu, yemekhane, kantin ve çok amaçlı toplantı salonu olması planlanıyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum