Federasyona İzmirli Başkan…

EGEOLAY/Türkiye’nin en büyük ikinci federasyonu olan, Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu’nun Genel Başkanlığına İzmir Oto Tamircileri Odası Başkanı Necdet Heppekcan seçildi.

Federasyona İzmirli Başkan…
Editör: Ege Olay
03 Haziran 2021 - 09:58
Metal ile ilgili grupları bünyesinde barındıran federasyon, ülke  genelinde oto sanatkarları, bakırcılar, kuyumcular, hurdacılar, demirciler, dökümcüler vesıhhı tesisatçılar sektörlerindeki 276 odayı ve 190 bin üyeyi çatısı altında topluyor. Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu, Şoförler Federasyonu’nun ardından Türkiye’nin en büyük ikinci federasyonu durumunda.

İzmir temsil edilecek

Federasyonun yönetimi tarafından oybirliği ile genel başkan seçilen Heppekcan,1996 yılından bu yana Federasyonun yönetiminde yer alıyor. Son üç dönem genel başkanvekili olarak görev yapan Necdet Heppekcan, federasyonun çatısı altında faaliyet gösteren meslek guruplarının sıkıntılarını iyi bildiğini kaydetti.
İzmir’i layıkıyla temsil edeceklerini belirten Başkan Heppekcan, ‘ Sorumluluğu son derece ağır olan bu görevi tecrübeli yönetim kurulu üyelerimizin destekleriyle en iyi şekilde yerine getireceğimize inanıyorum. Başarımız, İzmir’in gururu olacaktır.  Federasyonun bünyesindeki esnaf sanatkarların ve odaların sorunlarına hızlı ve kalıcı çözümler bulmak ana hedefimiz olacak’ diye konuştu.
Haziranın ikinci haftası illerde bulunan odaları ve esnafı ziyaret etmeye başlayacaklarını hatırlatanHeppekcan, ‘Sakarya, İzmit, Kocaeli, Düzce ziyaretleri ile Türkiye turuna başlayacağız. Arkasından Karadeniz turuna çıkacağız. Sahada birebir esnafın nabzını tutacağız. Sorunlarımız büyük ama el ele her türlü zorluğun üstesinden gelecek güce sahibiz’ dedi.

Mesleki eğitim   
               

Mesleki eğitime ayrı önem verdiklerini dile getiren Başkan Heppekcan şunları söyledi: ‘Çağı yakalamak, hangi sektörde olursa olsun üyelerimize yeni teknolojiler konusunda doğru rehberlikler verebilmek ve onları geliştirmek önceliğimiz. Her geçen gün mesleklerin, tüketicilerin beklentileri, talepleri çeşitleniyor. Eğer biz gelişen çağa ayak uyduramazsak, orta vadede işimizi, işyerimizi ve zincirin devamında geleceğimizi kaybederiz.
O nedenle usta ve çalışanlarımızı mesleki kurslarla takviye etmeyi, her üyemizi Ustalık Belgesi veya Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi yapmayı planlıyoruz. Oda ve federasyon yöneticileri olarak bizler de yurt içi ve yurt dışı fuarlar ve yayınlar vasıtasıyla mesleklerimizdeki teknolojik yenilikleri yakından takip edeceğiz.

Sektörel sorunlar 

Sektörlerde üyelerimizi ve odalarımızı mağdur eden güncel sorunlarımız var. Sigorta şirketlerinin haksız rekabeti belimizi büküyor. Yabancı sermayeli, milyar dolarlık kuruluşlar kartel oluşturarak oto sanatkarını mağdur ediyorlar. Oto sanatkarlarının resmi fiyat tarifelerine uymuyorlar, daha fazla kar için tamir edilen araçlarda orijinal parçalar yerine ucuz yan ürünlerin kullanılmasını istiyorlar, üyelerimize ödemelerini geciktiriyorlar. Dosya kapandıktan sonra bir hafta içinde ödenmesi gereken ücretler haftalarca verilmiyor.

Öte yandan, inşaatlarda ehil olmayan sıhhi tesisat ustalarının çalıştırılması da ayrı bir problem.  Oysa Ustalık Belgesi ve oda kaydı bulunan ustaların kullanılması, hem işverenin hem de tüketicinin de lehine olacaktır.

Yeni yönetmelikle hurdacılara getirilen standartlar da eski ustalarımızı mağdur ediyor. Bin ikibin, üç bin metrekarelik alanları öngören yönetmelik, yüz-ikiyüz metrekarede faaliyet gösteren eski üyelerimizi tasfiye eder nitelikte.Çevre Bakanlığı’nın standartlarını yerine getiren üyelerimizin bu kıstaslara bakılmadan çalışmasına müsaade edilmeli, eski ustaların kazanılmış hakları korunmalı’
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum