Toprakla Üreten Okula Öğrenen "Efes Tarlası Toprak Okulu" Yola Çıkıyor

EGEOLAY/Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes Tarlası Proje Alanı’ndabazı incelemelerde bulundu.

Toprakla Üreten Okula Öğrenen "Efes Tarlası Toprak Okulu" Yola Çıkıyor
Editör: Ege Olay
07 Mayıs 2020 - 14:01
Göreve geldiği ilk günden bu yana tarımsal üretime ayrı bir önem veren Başkan Sengel; “Tüm Türkiye Eksin” çağrısında bulunduk. Öncesinde Toprak Okulu, Tohum Merkezi, Tarım Müzesi ile Üretici Pazarı’nı kapsayan ve “EFES TARLASI” adı altında markasını aldığımız projemizi hayata geçirmek için çalışmalarımıza başladık. Koronavirüs salgını ile yaşanan süreç, bizi kurtaracak tek gerçeğin üretim olduğunu bir kez daha bize hatırlattı” dedi.

“Tüm Türkiye Eksin” çağrısıyla tarımsal üretimi Efes Selçuk’un bereketli topraklarından tarımsal üretimi geniş kitlelere yaymayı hedefleyen Başkan Sengel adaylık sürecinde “5 Hedef 50 Proje” içerisinde yer alan, Efes Selçuk’un bereketli topraklarından doğan Efes Tarlası Projesi’ni anlattı.

Proje ile temel olarak küçük üreticiye destek olmayı, iyi tarım uygulamalarını yaygınlaştırmayı, atalık tohumların toplanması, dağıtılması ve üretiminin yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini belirten Başkan Sengel;  “ Bu projenin adınıEfes Tarlası koyduk.  Efes Tarlası, Toprak Okulu, Efes Selçuk’un ve Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen atalık tohumların muhafaza edileceği Tohum Merkezi, üretimin tarihsel sürecini kayıt altına alacakTarım Müzesi ve küçük üreticinin yer alacağı Üretici Pazarı’nın olduğu bir alan hayal ettik. Bu projeye ilişkin çalışmalara hemen başladık” dedi.



DOĞRU YOLDAYIZ            

               


Efes Tarlası Projesi’nde iyi tarım uygulamalarına ilişkin verilecek eğitimlerin de önemine değinen Başkan Sengel; “ Koronavirüs salgınından sonra tarıma, doğaya dönüş inanılmaz derece bir ivme kazandı. Bu noktada da anladık ki; biz doğru yoldaymışız; anladık ki; biz doğru işler için adım atmışız. Bu yüzden  “Tüm Türkiye Eksin” dedik.  Evet, Türkiye eksin ve doğru bir şekilde tarım yapsın. Bu yüzden Toprak Okulu’nu çok önemsiyoruz. Toprak Okulu’nda iyi tarım uygulamalarının nasıl yapılacağını anlatmak istiyoruz. Çünkü iyi tarım uygulamalarıyla başka bir tarımın mümkün olduğunu biliyoruz. Toprak Okulu’nda çocukları toprak ile bir araya getirmek istiyoruz. Çünkü bu işin sonunda bu tohumların, bu toprakların ne kadar bereketli olduğunu herkese anlatabilmek gibi bir amacımız var” dedi.

Yapılan tüm çalışmalarının hedefinin, doğal, sağlıklı, güvenilir gıdayı, üreticidendirek tüketiciye ulaştırılması olduğunu belirten Başkan Sengel; “ Türkiye’nin geleceğinin üretimde olduğuna, tarımda olduğuna, küçük üretici de olduğuna inanıyoruz. Biz tekrar söylüyoruz; “Her ne olursa olsun, her koşuldan bizi  ayakta tutabilecek yegâne gerçek var. O da toprak, o da tarım.  Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; “Milli ekonominin temeli tarımdır”. O yüzden diyoruz ki; Tüm Türkiye Eksin”  dedi

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum