Marmaris Turizm Sezonuna Salgına Göre Hazırlanıyor

EGEOLAY/Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Bu yıl plajlarımızı pandemi tedbirlerine göre düzenliyoruz. Sosyal mesafe ve hijyen kuralları önceliğimiz olacak.”

Marmaris Turizm Sezonuna Salgına Göre Hazırlanıyor
Editör: Ege Olay
07 Mayıs 2020 - 14:05
Korona virüs önlemleri kapsamında sahilleri ziyaretçi girişine kapatılan Marmaris’te Belediye, havaların ısınmasıyla ve normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte halk plajlarında bakım onarım çalışması başlattı.



Marmaris Belediyesinden verilen bilgiye göre;  Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda plaja kum serimi yapıldı. Ayrıca tuvaletler, cankurtaran kulelerinin montajı yapılırken pandemi kurallarına uygun olarak yeni duşlar ve plajdan duşlara yürüyüş yollarının yapımına başlandı. Park Bahçeler Müdürlüğü de yürüyüş yolunda peyzaj çalışması için kolları sıvadı.



Yapılan çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Başkanı Mehmet Oktay; Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açıklamaları doğrultusunda Haziran ayı sonrasında turizmde hareketlilik beklendiğine dikkat çekerek; ”Şu an sahillerimiz kapalı. Sahil yolunda yürümek, denize girmek yasak.  Ancak Türkiye bir normalleşme sürecine girdi. Biz de buna göre hazırlığımızı yapıyoruz. Tabi ki hiçbir şey geçen yılki gibi olmayacak. Bu yıl plajlarımızı koronavirüs tedbirlerine göre düzenliyoruz. Sosyal mesafe ve hijyen kuralları önceliğimiz olacak. Bu çerçevede fiziki şartlarda bazı değişimler yapıyoruz. Yeni duşlar, plaj içinde bazı yürüyüş yolları yapıyoruz. Bakanlığın açıklamalarına göre hareket etmeye devam edeceğiz. Sezonda da pandemi kurallarına göre hareket edeceğiz. Örneğin vatandaşlar arasındaki sosyal mesafe kuralları mutlaka uygulanacak. Belediye olarak da gerek halk plajlarında gerekse işletilen yerlerde denetimlerimiz aralıksız sürecek.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum