Reklam

Serter: "Cumhuriyet'in kazanımlarından vazgeçmeyeceğiz"

EGEOLAY/İzmir Milletvekili Bedri Serter, Cumhuriyet Bayramının 97.yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. “Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu, milletin iradesine dayanan bir Cumhuriyet temeline sahip bir ülkeyiz” diyen Serter, Cumhuriyet’in 97.yılını kutlamanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

Serter: "Cumhuriyet'in kazanımlarından vazgeçmeyeceğiz"
Editör: Ege Olay
28 Ekim 2020 - 12:12
“Bağımsızlık yolunda ilerleyeceğiz”

Serter, “97 yıl sonra bugün, Cumhuriyet'in bütün kazanımlarının yok edilmeye çalışıldığı, kurumlarının içinin boşaltıldığı, tekrar tek adamın hakimiyetine dayandırılmak istenen bir ülkede Cumhuriyet'in çocukları olarak, halk olarak kazanımlarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize çizdiği bağımsızlık yolunda yürümeye ve onun ilkeleriyle yarına doğru daha kararlı adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Kutlamaları genelgelerle yasaklayamazsınız”

Savaş meydanlarında halkın mücadelesi ile birlikte kurulan cumhuriyetimizin kutlamasının genelgelerle yasaklanamayacağını belirten Serter, “Cumhuriyet Bayramımızı yasaklayanlara inat, Cumhuriyeti, değerlerini, kurumlarını yok etmek isteyenlere inat Cumhuriyetimizi son nefesimize kadar savunacak, yaşatacak ve Bayramımızı kutlayacağız” dedi.