Reklam

Sağlık İş Kolunda Yeni Memur Sendikası Kuruldu

EGEOLAY/Yaklaşık 20 yıllık sendika geçmişi olan tecrübeli sendikacı Ahmet DOĞRUYOL ve ekip arkadaşları BİRLİK SAĞLIK-SEN adında yeni sendika kurdu.

Sağlık İş Kolunda Yeni Memur Sendikası Kuruldu
Editör: Ege Olay
28 Ağustos 2020 - 14:04
Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen BİRLİK SAĞLIK SEN Genel Başkanı Ahmet DOĞRUYOL, Sendikamızın Kuruluş İşlemleri İzmir Valiliğimize verdiğimiz kuruluş evraklarımızın Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın 364 Nolu dosya numarası vermesiyle tamamlanmıştır .

Sağlık İş Kolunda yeni kurulan sendikanın sağlık çalışanlarının ihtiyacından kaynaklandığını, pek çok sağlık çalışanının “Sağlıkta Sendika Yok” sloganıyla farklı sosyal medya guruplarında seslerini duyurmaya çalıştıklarını ifade etti. Doğruyol, ekip arkadaşlarıyla birlikte, sivil toplum kuruluşu olarak görevlerinin sağlık çalışanlarının hakkını hukukunu aramak, korumak, kollamak olduğunu, aynı zamanda Devletin ve Milletin menfaatlerini korumanın da sendikaların görevleri olduğunu ifade eden Doğruyol, “maalesef ülkemizde gerçek anlamda sendikacılık yapılmamaktadır. Ya da yapılamamaktadır dedi. Sendikaların hak arama kuruluşları olduğunu, ancak bazı sendikaların çalışanın hakkını aramaktan ziyade görevleri olmayan sendikacılık dışında her türlü işle uğraştıklarını da ifade etti. Devletin birlik ve bütünlüğü içerisinde olan, tüm siyasi partilere eşit mesafede olacaklarını vurgulayan Doğruyol, “kırmızı çizgimiz, ülkemizin birlik ve bütünlüğüdür. Hiçbir kurum, kuruluş, şahıs, birey bu devlete bu millete hainlik yapamaz” dedi.

Kamuda görev yapan memurlarımız içerisinde en çok şiddet gören, en çok maddi kayba uğrayan, en çok şikayet edilen, soruşturma geçiren, amirleri tarafından mobbinge uğrayan, çalışanlar arasında en fazla adaletsizlikle karşı karşıya gelen maalesef sağlık çalışanlarımızdır. Yaşanan bu olumsuzlukların da maalesef bir değil pek çok sebepleri vardır. Günümüz şartlarında çalışan arkadaşlarımızın her türlü sıkıntısını çözemeyebiliriz belki, ancak her arkadaşım bilsin ki, arkalarında sonuna kadar dimdik duracak bir sendikaları var olacak.

BİRLİK SAĞLIK SEN Türkiye’de doğru sendikacılığın adresi olacaktır diyen Doğruyol, Siyasi partilerin kontrolünde sendikacılık olmaz. Yapamazsınız. Sırtınıza dayadığınız yada varlık sebebiniz olan siyasi parti iktidardaysa, o sendikanın çalışanın yanında olması mümkün değildir. Sendikalar hak arama kuruluşlarıdır. Birey olarak bile olsa, oy verdiğiniz siyasi parti iktidarda da olsa, muhalefette olsa, doğrusuna doğru, yanlışına yanlış diyebilmelisiniz. Yapılan icraatlara karşı yerine göre muhalefet etmek, yerine göre yol göstermek, yerine göre de alkışlayabilmek gerekir. Pandemi döneminde bile, sağlık çalışanlarının sahipsiz kaldığını ifade eden Doğruyol, Sağlık çalışanlarımız çok zor bir süreçten geçmektedir ve maalesef sahipsiz kalmışlardır dedi.

Çalışan hiçbir arkadaşımızın dili, dini, ırkı, mezhebi, meşrebi siyasi partisi bizi bağlamaz, biz tornadan çıkmadik ki, aynı şeyleri düşünelim, bakış açılarımız aynı olsun, elbette farklılıklarımız olacaktır, önemli olan hoşgörüdür, sevgidir, saygıdır, insana insan olarak değer vermek gerekir, yaradılanı seviyoruz yaradandan ötürü dedi.

BİRLİK SAĞLIK SEN olarak, yol arkadaşlarımızla birlikte, hakta BİRLİK, hukukta BİRLİK, adalette BİRLİK, liyakatta BİRLİK anlayışıyla yola çıktıklarını ifade eden Doğruyol,” İzmir’den yaktığımız bu meşalenin ışığının en kısa sürede Türkiye’nin dört bir köşesini aydınlatacağına inanıyoruz dedi.”

BİRLİK SAĞLIK-SEN Genel Başkanı Ahmet DOĞRUYOL; 1968 Aydın Bozdoğan Doğumlu olup, ilk ve Orta Öğrenimini Aydın ve Nazilli de Tamamlamıştır. İşletme ve Sağlıkla ilgili iki fakülte mezunu olan Doğruyol Yüksek Lisansını Beykent Üniversitesinde yapmıştır. 1994 Yılında memuriyete başlayan Doğruyol farklı memuriyet ve idari görevlerde bulunmuştur. Evli ve bir kız babasıdır.

BİRLİK SAĞLIK SEN Genel Başkan Yardımcıları (Yönetim Kurulu)

Ad Soyad Görevi Çalıştığı Kurumu

Gökhan KARDEŞ BiyologEge Üniversitesi Hastanesi

Seray ŞAHİN Hemşire Bornova Devlet Hastanesi

Çağdaş AKBULUT Laboratuar TeknikeriN.S.İ. Gaziemir Devlet Hastanesi

Serpil YILDIRIM Hemşire Menemen Devlet Hastanesi

Fatma AKTÜRK HemşireDokuzeylül Üniversitesi Hastanesi

Emrah KAYAR Röntgen TeknikeriBornova ADSM

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Ali osman
    3 yıl önce
    Sayin Ahmet DOGRUYOL bunca yil bir sendikanin baskanligini yapmistir.o zaman savunduğu seyleri yoneticilik elinden alininca karalar olmus. Simdi soruyorum acaba birlik saglik sen yöneticileri sizce lider olarak gördüğüniz kisi ne kadar guvenilir